БГНЕС Безработен от два месеца насам е Жан Виденов. Бившият премиер

...
БГНЕС
Безработен от два месеца насам е Жан Виденов. Бившият премиер
Коментари Харесай

Жан Виденов остана без работа, пенсия няма, бюрото по труда го очаква

 БГНЕС Безработен от два месеца насам е Жан Виденов. Бившият министър председател бил освободен от Европейското висше учебно заведение по стопанска система и мениджмънт в Пловдив, където преподаваше на студентите години наред в няколко дисциплини и получаваше доцентска заплата в размер на 5 хиляди лв..

Заедно с него са съкратени и всичките му сътрудници, защото частният ВУЗ банкрутирал. В него Виденов с изключение на учител по управнически дисциплини беше и основен секретар. Още през предходната година той знаел, че финансово колежът не бил добре, само че не предполагал, че ще загуби работата си толкоз скоро. Бившият министър-председател имал право да се запише в бюрото по труда, откъдето да получава приходи. Ако не го направи, ще би трябвало да си търси нова работа или да разчита различен университет да го предложения в катедрите си, защото към момента не е пенсионер и няма сигурни приходи. През идния март Жан ще навърши 62 години, а до пенсия му остават още 2 години.

Макар да получавал солидно заплащане като преподавател, експремиерът живее непретенциозно, разкриват негови съседи от Филибето. Той по този начин и не се преместил от остарялата панелка, която населяват с жена му, и не се поблазнил да си купи безценен и бляскав джип. И в последните му работни дни го засичали да паркира остаряла трошка пред частния ВУЗ. Дори и да остане " на улицата “ за дълго, Виденов надали ще мизерства. Неговата брачна половинка Каталина има сполучлив бизнес, обвързван с развъждането на етерични култури и производството на масла от тях. Преди време " Ретро “ извънредно разкри, че техният към този момент пораснал и единствен наследник Васил пък гради шеметна кариера на проектант в София. Наследникът на Виденов също не обича да е в светлините на прожекторите и страни от медийното внимание. Не е ясно дали има сериозна жена до себе си, въпреки да е станал мъж за женене.

Трудните финансови времена в фамилията на Жан идват тъкмо когато той решил да влага в нов парцел. В разгара на лятото се заприказва, че някогашният министър председател се е сдобил с апетитна земя в пловдивския " Бевърли Хилс “ – село Марково, където щял да строи вила. Информацията обаче по този начин и не беше доказана от Виденов, който от години отклонява всички предложения за изяви и изявленията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР