БГНЕС Беше направено внушение у хората, че те ще заплащат повече

...
БГНЕС
Беше направено внушение у хората, че те ще заплащат повече
Коментари Харесай

По-евтино парно след заканата на Борисов

 БГНЕС Беше направено подстрекателство у хората, че те ще заплащат повече за парно с 22%. Когато се прави съпоставяне, то би трябвало да бъде направено сред две еднородни величини, съобщи Иван Иванов от КЕВР на брифинг. Не вярвайте на всеки слух и всяка информация, която доближава до вас, прикани Иван Иванов. Той изрично съобщи, че цената на парното отопление ще бъде с 14 % по-ниска приблизително за страната от цената за предишния зимен интервал.

Цените на парното и топлата вода ще се понижат. За София това ще е с 15%. Хората би трябвало да бъдат спокойни. Паниката е провокирана от изкривена информация, акцентира той. Объркването настъпи, защото беше съпоставена месечната цена за месец май с прогнозната годишна цена за топлинна сила, която би трябвало да бъде годна от 1 юли 2020 до юни 2021 година.

" По този метод беше направено подстрекателство у хората, че те ще заплащат за парно отопление с 22 % по-висока цена. От математиката е известно, че когато се прави съпоставяне, то би трябвало да бъде направено сред две еднородни величини. Когато се съпоставя годишна планирана цена, тя би трябвало да бъде съпоставена с предшестващата годишна цена. Прогнозната годишна цена за интервала 2020-2021 година е обикновено и правилно да бъде съпоставена с цената за 2019-2020 година. Това освен, че е верният и научнообоснован метод, само че и единственото значимо нещо, което интересува българските жители – дали ще заплащат повече или по-малко за потребяваното от тях парно отопление ", изясни той.

Припомняме, че по рано днес премиерът Борисов изиска промяна на управлението на КЕВР и добави, че ще го разиска с сътрудниците си в Народното събрание. Поводът е поисканото повишаване на парното, откакто цената му бе свалена поради поевтиняването на природния газ. Народното събрание е органът, който би трябвало да избере новия състав на КЕВР.

" Всички наши решения са били в публичен интерес ", разяснява Иван Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР