БГНЕС Анелия Клисарова ще бъдат кандидатът на БСП за кмет на

...
БГНЕС
Анелия Клисарова ще бъдат кандидатът на БСП за кмет на
Коментари Харесай

Анелия Клисарова е кандидатът на БСП за кмет на Варна

 БГНЕС Анелия Клисарова ще бъдат претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на Варна. Решението e взето на днешното съвещание на Националния съвет на левицата, с което Клисарова публично влиза в борбата за градоначалник на морската ни столица. Тя ще води и листата за общински съветници.

Проф. Анелия Клисарова е сегашен народен представител от групата на " Българска социалистическа партия за България “ и някогашен министър на образованието и науката в държавното управление на Пламен Орешарски.

Заради днешното решение на пленума обаче имаше и недоволни, а част от представителите на градската организация във Варна са напуснали съвещанието.

" Отнемат се пълномощията на варненската партийна организация, която е втора по величина. Листата на процедура се пренарежда от Националния съвет, по предложение на управлението и на Кирил Добрев. Няма такива правила “, разяснява ръководителят на варненската организация на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

Към момента той е със свалено политическо доверие от управлението на партията, а името му е извадено от листата с претенденти за общински съветници. 

" Няма никаква драма “, бе отговорът на Кирил Добрев. Според него самият Гуцанов е " събитие в Българска социалистическа партия “, което управлението се пробва да приключи, а до момента никой социалист не си е разрешавал да оспорва в съда решения на Националния съвет.

Първоначално в средите на левицата се обсъждаше възможният кандидат-кмет на Варна да бъде водачът на " Възраждане “ Костадин Костадинов, само че този вид е бил дефинитивно отритнат при днешното гласоподаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР