БГНЕС Администрацията от затворническото общежитие в Кремиковци е против предсрочното освобождаване

...
БГНЕС
Администрацията от затворническото общежитие в Кремиковци е против предсрочното освобождаване
Коментари Харесай

Банковият обирджия от Сливен поиска свобода заради жена и любов

БГНЕС Администрацията от затворническото общежитие в Кремиковци е срещу предварителното освобождение на Стефан Стефанов, който преди 8 години опита да обере банков клон на " Инвестбанк “ в Сливен, похити чиновници и простреля охранител, съобщи лекс.бг.

Стефанов изиска от съда да бъде освободен, откакто е изтърпял повече от половината от наложеното му наказване от 15 години затвор. Преди правосъдното съвещание той сподели, че съжалява за стореното, само че счита, че към този момент се е поправил и е имал задоволително време да осъзнае грешката си.

Стефанов сподели, че има другарка, която го чака и се надява да бъде освободен предварително и да заживее с нея. От 6 месеца той е изместен в затворническото общежитие в Кремиковци, където работи на вътрешен обект и сподели, че нямал наложени санкции. Според мнението на затворническата администрация обаче, поправителният развой при него не е приключен и е рано да бъде освободен.

От своя страна, прокуратурата изиска да бъде показана информация от пробационен чиновник, който би трябвало да каже дали при вероятно предварително освобождение на пандизчията, би трябвало да му бъдат наложени пробационни ограничения за оставащия интервал от присъдата. Стефанов пък сподели, че преди към две седмици по свое предпочитание се е срещнал с психолог, разговаряли 2-3 часа и той нямал забележки.

Съдът отсрочи делото за 10 май, с цел да бъде показана справката от пробационен чиновник, както и отчет от психолога, който е приказвал със пандизчията. Стефанов беше дефинитивно наказан на 15 години затвор през 2014 година От наказването му обаче се приспада времето, през което е бил арестуван, а с работата си в пандиза той в допълнение редуцира периода на наказването.

На 23 март 2011 година той направи опит да обере банковия клон в центъра на Сливен, като простреля охранителя Станчо Станев и взе шестима чиновници в банката за заложници. Последваха повече от 18 часа договаряния с психолози от Министерство на вътрешните работи, след които той освободи заложниците и се съобщи. След това Стефанов призна, че възнамерявал обира 6 месеца, само че нещата се объркали. Той сподели, че имал и съучастници, които да му оказват помощ при бягството, само че отхвърли да ги назове. За охранителя пък изясни, че не спазил заповедта му да легне на земята и по тази причина желал да го рани единствено в ръката, само че го уцелил в рамото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР