[БГНЕС] Управителят на Агенция БГНЕС ЕООД е подала молба до

...
[БГНЕС] Управителят на Агенция БГНЕС ЕООД е подала молба до
Коментари Харесай

БГНЕС работи през ново дружество. За старото се иска фалит

[БГНЕС] Управителят на " Агенция БГНЕС " ЕООД е подала молба до Софийски градски съд (СГС) да бъде намерено произвеждане по неплатежоспособност против сдружението. От молбата, която е вписана в Търговския указател, излиза наяве, че първичната дата на неплатежоспособността е 15 юли тази година, а сдружението дължи 600 хиляди лева от неплатени налози и осигуровки. Компанията има и марката " БГНЕС ", която при започване на юни беше оповестена за продажба на търг от Национална агенция за приходите.

Основателят и притежател на БГНЕС Любчо Нешков сподели пред " Капитал ", че компанията, на която се желае неплатежоспособност, е остаряла и тя няма активност от шест години. Сега се желае нейното закриване, тъй като тя не може да си събере взиманията. " Става дума за остаряла компания. Сайтът и марката " БГНЕС " са благосъстоятелност на " БГНЕС Груп " и няма заплаха за работата на уеб страницата ", сподели Нешков, който съгласно регистъра е шеф и притежател на " БГНЕС Груп ". Фирмата, за която в този момент се желае неплатежоспособност, се има от Славица Нешкова.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Проверка през търсачката google демонстрира, че има два уеб страницата bgnesagency.com и www.bgnes.com в менюто и на двата уеб страницата се вижда, че основен редактор на медиите е един и същи човек - Георги Пашкулев. Очевидно отговорностите на уеб страницата БГНЕС са оставени в остарялото сдружение, а медията продължава активността си в ново, без отговорности.

В началото на юни стана ясно, че Национална агенция за приходите продава наложително марката БГНЕС. В уеб страницата на приходната администрация се вижда, че известието за продажбата на марката на частната осведомителна организация е от 30 май, а срокът за подаване на оферти е бил 21 юни. Началната цена е била 30 500 лева, а търгът трябваше да се състои на 28 юни. Няма обществена информация за резултата от търга.

Тогава пред медиите основният редактор на БГНЕС Георги Пашкулев удостовери информацията, като посочи, че става дума за търговски спор, отправен до съда.

В Патентно ведомство обаче има записана друга марка " Агенция БГНЕС ", поръчката за която е подадена през юни тази година. Очевидно с нея продължава развиването и работата си bgnesagency.com оттук насетне.

От молбата до Софийски градски съд се вижда, че остарялото сдружение " Агенция БГНЕС " не може да извърши изискуеми парични отговорности в размер на 607 хиляди лева, като 539 хиляди от тях са свързани с комерсиалната му активност. Задълженията на сдружението към Националната организация за приходите (НАП) са за неплатени данъчни и осигурителни вноски.

От подаваните финансови доклади от " Агенция БГНЕС " се вижда, че сдружението стартира да натрупа неплатени налози и осигуровки от 2014 година насам.

Към датата на подаване на молбата преди близо две седмици приходите на сдружението са незначителни и то е в свръхзадлъжнялост и продължава да натрупа отговорности за лихви и даже разсрочването им няма да му оказват помощ да се оправи с рецесията.

Информационна организация БГНЕС стартира да работи през 2001 година От Търговския указател се вижда, че едноличен притежател на капитала на организацията в размер на 100 хиляди лева е Славица Нешкова, която е и шеф на сдружението, което сега желае неплатежоспособност.

Управител и притежател на новото сдружение " БГНЕС Груп " е Любчо Нешков.

Преди четири години осведомителната организация БГНЕС разгласи партньорство с медийната група на съветския магнат Александър Лебедев ESI Media, която има английския вестник The Independent.

Редакционната политика на БГНЕС през последните години беше по-скоро проправителствена, а по времето на кабинета " Орешарски " там се показваха разбори в поддръжка на противоречивите решения на кабинета.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР