БГНЕС Това е реална криза, свързана с неканен и невидим посетител,

...
БГНЕС
Това е реална криза, свързана с неканен и невидим посетител,
Коментари Харесай

Психиатър: Държава в криза без монарх се превръща в олигархат от компетентни начело

 БГНЕС " Това е действителна рецесия, обвързвана с натрапен и незабележим клиент, злобен, който нападна в тил всички възрасти. Тревогата е обща. Този вирус пробужда архаични страхове, страхове от злото като флуидна субстанция, като нещо, което се разхожда нагоре-надолу и отбраната е доста проблематична. Това основава въодушевление на перманентна опасност и повишава тревогата. Тя се трансформира от фонова паника, с която човек живее, във високостепенна тревога “, разяснява пред БНР доктор Николай Михайлов - психиатър и богослов.

Според него това е рецесия на въображението, на метода, по който възприемаме света: 

" Това назоваваме в този момент суматоха, само че тази суматоха варира. Тези суматохи са разнообразни, всеки има лична суматоха. Има суматоха от вируса, има суматоха от суматохата “. 

Д-р Михайлов уточни, че тази рецесия с вируса би могла да даде позитивен резултат: 

" Доколкото слага под въпрос положението на актуалния свят, на невероятната полуда, която конструира свръхреалност на една изключително консумативна фантазма - да се използва без ограничаване. Икономическият напредък е култ, който изтощава естествените запаси и моралните интелектуални сили на човечеството, което не знае друго с изключение на този неумирим бяс за по-добър живот, свестен в икономическите рамки на потреблението и реализирането от нарцистичен вид. През тази рецесия може да се случи чудото на тематизация на нашата обърканост “. 

По думите му " ние не сме фотографи на бъдещето и е най-добре да останем спокойни на личното си място, с цел да преживеем тази рецесия в нейната траектория нататък със здрав разсъдък и с вътрешно успокоение “.

" Една страна в рецесия се трансформира в монархия. В тестване страната пробужда някакъв монархически инстинкт, който е на простосмъртните, на ръководените, които имат потребност от една консолидирана власт, която, в случай че не е с монарх отпред, е с нещо като олигархат от способени отпред “, добави коментара си психиатърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР