БГНЕС Свобода за Навални, Аз не се боя, Не на диктатурата,

...
БГНЕС
Свобода за Навални, Аз не се боя, Не на диктатурата,
Коментари Харесай

Над 300 арестувани на митинга за Навални в Москва

 БГНЕС " Свобода за Навални ", " Аз не се багра ", " Не на диктатурата ", са част от лозунгите, които издигат протестиращите жители. В Москва полицията издигна заграждения към Пушкинския площад, само че към час преди началото на митинга там се събраха към 4000 души, оповестява съветската редакция на Би Би Си.

Репортерите, които отразяват митинга, се натъкват на компликации. Мобилните връзки на Пушкинския площад на процедура не работят. Полицията прекъсна директното предаване на самостоятелния ефирен канал " Дъжд " и арестува оператора Сергей Новиков. Излъчването се осъществяваше от жилище в региона на площада, само че полицията изключи електричеството, а кореспондентът Алексей Колостельов е отведен в сектора за определяне на самоличността му, поради открит " недостатък " в паспорта му.

В цяла Русия през днешния ден се организират всеобщи митинги в поддръжка на опозиционера Алексей Навални. По данни на правозащитници до обяд са арестувани към 300 души. Митингите в Далечния изток към този момент завършиха. Най-многоброен беше този във Владивосток.

Протести бяха планувани в 66 града на Русия. Властите предизвестиха, че те са противозаконни и започнаха дейности за осуетяването им.

Социалните мрежи са изтрили 89% от известията, свързани с апелите към малолетни да вземат участие в всеобщите събития. Това се оповестява на уеб страницата на " Роскомнадзор ".

Алексей Навални беше арестуван предходната неделя при завръщането си от Германия, където се лекуваше след отравянето през август предходната година. Аргументът бе, че Навални е нарушил условната присъда, получена по делото " " Ив Роше ", която той счита за политически стимулирана.

Срокът на присъдата изтече на 30 декември 2020 година, само че Федералната работа за осъществяване на наказванията изиска замяната ѝ с ефикасна. Масовите акции в поддръжка на опозиционера бяха проведени откакто московски съд го остави в пандиза доникъде на февруари, когато ще се гледа делото.

Докато Алексей Навални лежи в московския затвор " Матроска тишина " неговият Фонд за битка с корупцията популяризира филм за първокласен комплекс в Геленджик, на черноморското крайбрежие, именуван " Дворецът на Путин ". Той към този момент има над 50 млн. гледания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР