БГНЕС > Снимката е архивнаЖители на Самоков разказаха, че са се

...
БГНЕС
> Снимката е архивнаЖители на Самоков разказаха, че са се
Коментари Харесай

Първи отзиви за силното земетресение, ударило България - ето къде е усетено!

 БГНЕС > Снимката е архивна
Жители на Самоков описаха, че са се раздрусали маси и столове. Жител на село Бачево, което се намира на 27 км от епицентъра, описа, че къщата е подскочила, все едно нещо я е блъснало. 

Според различен свидетел се е чул мощен екот, който е траял няколко секунди. Хора, живеещи покрай епицентъра, споделят, че трусът е траял 5 секунди. Земетресението е усетено по високите етажи в София, заяви Нова. Към момента няма нито един човек, който да твърди, че трусът е усетен и в Пловдив! 

Владимир Георгиев - кмет на Самоков: " Доста мощно се усети трусът по високите етажи на блоковете. Чу се и екот. Към сегашния миг аз се свързах надлежно и с дежурния, и с хората, които дават отговор в общината. Нямаме някакви недоволства, нито сигнали от 112. Просто уплахът на хората е по-голям, изключително по високите етажи на блоковете. Няма материални вреди ".

Димо Солаков, Института по геофизика и геодезия към Българска академия на науките: " Епицентърът на земетресението е някъде под вр. Мусала. Нашето определение е магнидутът е към 4,5, определението не Европейския център е 4,7. Има разнообразни избрания от 4,1 до 4,7-4,8 на другите центрове. Доста мощно е усетено в Благоевград, активност 4 - 4,5. Данни за опустошения няма ".

* Снимката е архивна!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР