БГНЕС Не се прецаквайте, останете здрави. Не се минавайте по тези,

...
БГНЕС
Не се прецаквайте, останете здрави. Не се минавайте по тези,
Коментари Харесай

Не се прецаквайте, останете здрави!

 БГНЕС " Не се прецаквайте, останете здрави. Не се минавайте по тези, които приказват за стаден имунитет… Бъдете от тези 30%, които не се заразяват. С течение на времето заразяваемостта понижава. Нека вирусът се прецата ". Това сподели пред Българска национална телевизия проф. Николай Витанов, който е и статистикът на Националния действен щаб за битка с ковид.

" Веднага ще ви дам един съответен образец. Вижте какво става в Тайван. Там имаха систематична политика и ограничиха нещата до търпими размери. До началото на юни и ние имахме и го ограничихме до 6 случая дневно. Един от методите за избавление е да ограничиш разпространяването, да не заразяваме хората и вирусът да мре. В Тайван има ограничения и вирусът мре.Тук няма ограничения – не мре. Това че си се разболял един път не е от голяма важност. Вижте какво се случи със заместник-кмета на Русе – разболя се един път, в този момент и повторно. Това трансформира съществено нещата “ изясни Витанов.

" За да се затегнат ограниченията,трябва да има хора, които ще ги съблюдават. Като образец е Япония. Те би трябвало да са огромни простаци, тъй като никой не ги кара да носят маски, а те си ги носят. Те постоянно са си носили маски “, добави той.

Той изясни, че 30% от хората в България не желаят да съблюдават ограниченията. " Тази група би трябвало да се приложат специфични старания, с цел да бъдат разубедени. Такива старания не се поставят и групата си стои, че даже се разраства. Специални старания не значи безусловно санкции и тояги, а специфични идеологически старания “, добави той.

Витанов изясни, че разпространяването става дифузно, когато има над 5000 инфектирани.

" Септември, когато върших прогнози за октомври, желаеха ареста ми в обществените мрежи. Едната причина беше, че споделих, че ще стигнем и надминем 30 000 случая и че бавно здравната система ще стартира да поддава от провинцията към София. Това се случва “, сподели Витанов.

Според него сега с учебните заведения няма проблем. По-сериозен е казуса със заразяването на учителите, които множеството са в рискова група. Хората най-вече се заразяват в закрити пространства с доста хора на единица повърхност, където се струпват, изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР