БГНЕС Много се надявам, че този бюджет ще бъде приет. Всичко

...
БГНЕС
Много се надявам, че този бюджет ще бъде приет. Всичко
Коментари Харесай

Кирил Петков: Надявам се, този бюджет да бъде приет, всичко друго ще е абсолютна безотговорност

 БГНЕС " Много се надявам, че този бюджет ще бъде признат. Всичко друго би било безспорна безнаказаност. Умолявам дори всички политически партии, без значение, че очевидно ще идват избори, да се стегнат и да одобряват виновното решение, че този бюджет би трябвало да бъде признат, преди да бъде необуздано това Народно заседание. “ Това съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков пред БНР. 

Запитан водени ли са диалози от страна на Българска социалистическа партия за присъединяване в държавно управление, Петков уточни, че никой не е приказвал с него. С президента също не са провеждани диалози за включването на Петков в идващ длъжностен кабинет.

" До този миг го играем доста екипно в служебното правителство и за мен това би било вдишване на отговорност по верния метод. Ако се реши, че това не е най-оптималното, не бих се сърдил на никой по никакъв метод, защото сега са доста динамични нещата, доста фактори въздействат “, уточни Петков.

В отговор на въпрос относно нов политически план, Кирил Петков разяснява:

" Нека го приказваме, когато стане факт. Не мога това да го споделям сега. В момента съм длъжностен министър, който би трябвало да е безпартиен. Останаха две седмици. Имаме сила да продължим да бъдем част от смяната. Какъв е най-хубавият метод да го създадем, ще бъде доста сериозен разговор не единствено с нашите съидейници, само че и с нашите фамилии, с нашите сътрудници. Трябва да помислим деликатно, само че знаем, че България има потребност от още смяна. “

За взаимното решение с и да вземат участие в служебното държавно управление и за вероятно бъдещо продължение той посочи:

" Рамката, в която бяхме, беше дадена от президента, дружно взехме това решение да влезем. За мен това е единствения формат, в който бих влезнал в политическа роля, експертна роля – където имаме обща визия, само че по какъв начин се реализира тази визия, имаме цялостна независимост и никой не ти подвига телефона, никой не ти споделя нещо. “

" През цялото време сме поддържали връзка, доста продуктивна, но не съм получил нито веднъж тенденция – направи това или направи това “, описа Кирил Петков за взаимоотношението си с президента.

Икономическият министър разяснява и спора към канадското му поданство и полученото в посолството на Канада в Румъния уверение от канадските управляващи.

" Даже няма доста какво да се гледа в този документ. Това не зависи от канадските управляващи. Не съм ходил до Румъния. Оттук нататък единственото, което би ми било забавно, е решението на Конституционния съд. Той е единственият, който може да приказва по тази тематика и трябва да регистрира по кое време българската страна приема отхвърли за годен ", акцентира Кирил Петков, като назова проблема " другоземен “. По думите му казусът с неговото поданство би отворил вратите за доста други българи, които желаят да трансформират страната.

Петков не регистрира своя неточност, тъй като е бил безусловно уверен, че отводът от непознато поданство е годен. Той удостовери, че към днешна дата няма нито един канадски документ. " Трите партии, които ме нападнаха по този проблем, бяха Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и ГЕРБ ", напомни министър Петков.

Петков отказа да назове медиатора от Има Такъв Народ, който е осъществил връзка с него преди срещата му със. Той проучва офанзивата на Има Такъв Народ, последвала отхвърли му за присъединяване в кабинета на партията.

" В едно съм сигурен – тази подготвеност да изкажат всевъзможни погрешни неща, в това число и за бизнесите ни, за мен поражда супер доста подозрения. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР