БГНЕС Лъжливото документиране е юридическото основание да се търси отговорност на

...
БГНЕС
Лъжливото документиране е юридическото основание да се търси отговорност на
Коментари Харесай

Адвокат: За фалшив зелен сертификат трябва да се дава до 6 години затвор

 БГНЕС " Лъжливото документиране е юридическото съображение да се търси отговорност на хората, предлагащи подправени зелени документи. То се санкционира с отнемане на независимост до 2 години. Това е прекомерно ниско на фона на публичната заплаха, би било заслужено да се усили на 6 години затвор ". Това съобщи пред Nova News aдв. Силвия Петкова, експерт от здравно право.

Според нея на към 80% от наложените санкции се анулират от съда на процедурно съображение.

" Това значи, че някакви наложителни условия не са спазени. Две са най-често срещаните нарушавания - липса на задоволително ясно изложение на типа нарушаване, мястото на осъществяване или липса на задоволително ясно изтъкване на правната уредба ", показа тя.

По думите й обаче не може да се търси виновност за проведена незаконна група, тъй като това допуска дейно наказване над 3 години.

" Един човек с подправено удостоверение може да е инфектиран и да съобщи на различен, а това може да докара до тежко протичане или съдбовен край ", сподели тя.

Юристът изяснява, че за хората с чисто правосъдно минало евентуално присъдата е условно наказание, а може и да няма присъда, по самостоятелна преценка на съда.

Петкова прикани да се сътвори дипломиран състав, който да следи за издаване подправени документи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР