БГНЕС Извънредна епидемична обстановка не променя същността на извънредното положение. Това

...
БГНЕС
Извънредна епидемична обстановка не променя същността на извънредното положение. Това
Коментари Харесай

Дончева: Оказа се, че нашата държава се крепи на плажните чадъри и шофьорските курсове

 БГНЕС " Извънредна епидемиологична конюнктура не трансформира същността на изключителното състояние. Това е единствено замяна на термини. Конституцията урежда изключително състояние във всичките му форми, без значение от какво произтича то “. Това разяснява пред БНР юрист Татяна Дончева, водач на " Движение 21 “.

По думите ѝ въпросът е за какво се измислят измененията в Закона за здравето:

" За да се подмени Конституцията, за да не носи Министерски съвет отговорност за нищо и да трансферира този парещ картоф на министъра на опазването на здравето “.

" Изменението на Закона за здравето би трябвало да касае материята на Закона за здравето. В настоящето съчинение в 24 страници има две страници, отдадени на Закона за здравето, в това число наименованието на закона с изписани всичките му промени. Останалите 22 страници касаят всевъзможни други закони, част от които не се отнасят към изключителното състояние... Има изменение на Закона за държавната благосъстоятелност. Защо? Има изменение на Закона за развиване на културата, на водите, на акцизите, налозите и складовете “. 

Според Татяна Дончева с този проектозакон управляващите суспендират Конституцията. 

" Кой знае за какво автошколите бяха с преимущество. Защо? Защото някой лобист е хванал министър-председателя и му е напудрил мозъка, че незабавно би трябвало да стартират шофьорските курсове. Нашата страна на шофьорските курсове ли се крепи? Оказва се, че шофьорските курсове и плажните чадъри на морето крепят нашата страна! Може би 1300 години са я крепили?! Ние сме позволили невежи и елементарни хора да ни ръководят 10 години “, означи още Дончева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР