БГНЕС Доколкото се сменя управлението, сигурно ще има и промени в

...
БГНЕС
Доколкото се сменя управлението, сигурно ще има и промени в
Коментари Харесай

Д-р Семерджиев: Ако здравната криза се управлява зле, животът на правителството ще е кратък

 БГНЕС " Доколкото се сменя ръководството, несъмнено ще има и промени в състава на щаба. Дълбоко се колебая, че щабът ще остане в същия тип. “

Това мнение изрази пред БНР някогашният здравен министър доктор Илко Семерджиев в коментара си за Националния действен щаб за битка с ковид.

" В избран интервал от време сме се проваляли, в други интервали сме се справяли с ръководството на рецесията ", счита той.

Семерджиев е изготвил 20-годишен разбор на здравната ни система.

" Модели не се сменят ден за пладне. Ако излезем от рамките на солидарния здравно-осигурителен модел, ще попаднем или в кошмара на комунизма, или в кошмара на застрахователното печалбарство “, акцентира доктор Семерджиев в предаването " Преди всички “.

Бившият здравен министър уточни, че е бил " ужасяващ “ от заложеното за опазването на здравето в предизборната стратегия на Българска социалистическа партия за " изпъждане на търговците от храма “.

Относно хода на имунизационната акция Илко Семерджиев посочи, че може да се направи метаморфоза на целевите групи за имунизиране.

Единственият фактор, който може да консолидира политическите сили, е здравната рецесия, съобщи още Семерджиев и предвижда, че в случай че тя се ръководи зле, животът на идващото държавно управление ще бъде извънредно къс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР