БГНЕС > АрхивБойко Борисов и премиера на Обединеното Кралство Великобритания и

...
БГНЕС
> АрхивБойко Борисов и премиера на Обединеното Кралство Великобритания и
Коментари Харесай

Борисов пред Борис Джонсън: България прави всичко възможно за Брекзит със сделка

 БГНЕС > АрхивБойко Борисов и премиера на Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия Борис Джонсън. В рамките на диалога, който се организира по искане на английския министър председател, беше подложен акцент върху огромния брой сполучливи взаимни интервенции в битката против престъпността и наркотрафика. Трябва да продължим да работим в тези области, съобщи министър председателят Борисов. По думите му друга значима сфера на съдействие, която би трябвало да се развива интензивно, е образованието. Двамата министър председатели се сплотиха и към смисъла на опазването на външните граници на Европа.

По тематиката Брекзит министър-председателят Борисов посочи, че страната ни ще направи всичко допустимо да се стигне до договорка, което съгласно българския министър председател ще бъде добре за всички. Премиерът Борисов означи, че има доста български жители,  които живеят в Обединеното Кралство и в същото време доста британци живеят в нашата страна. Това по думите му обогатява двете общества.

В рамките на диалога министър-председателят Борисов подчертава върху смисъла на Балканите и Югоизточна Европа. Българският министър председател посочи, че следващата година следва страната ни и Република Северна Македония да ръководят взаимно Берлинския развой, за което събитие английският министър председател ще получи покана.

Британският министър председател Борис Джонсън от своя страна поздрави министър-председателя Бойко Борисов за ръководството на страната и за резултатите от европейските избори. Джонсън насочи покана към премиера Борисов да посети Обединеното кралство. Българският министър-председател също предложения английския си сътрудник да посети страната ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР