БФС си хареса дата и място за така чакания (и

...
БФС си хареса дата и място за така чакания (и
Коментари Харесай

БФС обяви дата за конгрес под условие

БФС си хареса дата и място за по този начин чакания (и отлаган) ексклузивен конгрес - 25 юни в НДК. Предложението бе направено на съвещание на Изпълнителното бюро на футболния съюз, включващо и.д. президент Михаил Касабов, както и неговите заместници. Предстои одобряването му на идващото съвещание на Изпълкома.

Беше сложено обаче и изискване за провеждането на конгреса - в случай че до тогава бъдат изменени актуалните противоепидемични ограничения, съгласно които сега не се позволява провеждането на сходни всеобщи събития на закрито.

" Предлага за гласоподаване на идващото съвещание на Изпълнителния комитет, Извънредното Общо заседание на БФС да се организира на 25.06.2021 година, петък, в Националния замък на културата, при наложителното изискване, че Министерството на здравеопазването промени ограничаващите противоепидемични ограничения и отпадне възбраната за осъществяване на публични мероприятия в присъствена форма. Предложената дата е съобразена с сегашния период на изключителната конюнктура на територията на Република България, както и с нужното софтуерно време за организация на конгрес, лъчение на делегати и претенденти и осъществяване на предизборни акции. Предлага се Извънредният конгрес да се организира при дневния ред, признат за отсрочения заради епидемиологичната конюнктура подобен на 11.12.2020 година Изпълнителното бюро на БФС също по този начин утвърди антидопинговите правила по отношение на обнародваната на 22.01.2021 година Наредба за антидопинговата активност ", се споделя в известието от БФС.

Конгресът трябваше да се организира още на 7 юни м.г., само че по-късно бе отсрочен за 11 декември, а сетне и втората дата бе анулирана. След януарския Изпълком вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев даже се усъмни в потребността от осъществяване на ексклузивен конгрес, защото щяло да остане единствено към половин година до плануваното осъществяване на идващия постоянен конгрес - януари или февруари 2021 г. 

От БФС дадоха отговор и на твърденията на Инициативния комитет за издигането на кандидатурата на Христо Порточанов за президент, че в районните препоръки на футболния съюз се е оказвал напън за окончателното отсрочване на изключителния конгрес.

" Твърденията за оказван напън над представители на районните и зоналните структури в системата на съюза за отсрочване или непровеждане на Извънредно Общо заседание могат да се класифицират само като несъстоятелен и плосък опит за злепоставяне на БФС в усилието за излъскване имиджа на от дълго време дискредитирани във футбола лица. Ръководството на Българския футболен съюз изрично акцентира, че дейности като тези, представени от самопровъзгласения " Инициативен комитет ", биха били в прорез с Устава на БФС, съгласно който всеки член на съюза има опция да изрази мнение, мнение и свободното си право на избор, бил той на доверие или съмнение. И това демократично право БФС ще пази и пази като висша полезност на Устава си ", обявиха от БФС.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР