БФС ще покани четирите отбора, които завършат на 2-о място

...
БФС ще покани четирите отбора, които завършат на 2-о място
Коментари Харесай

БФС кани вторите отбори от четирите групи на Трета лига за бараж за мястото на Верея

БФС ще предложения четирите тима, които завършат на 2-о място в четирите районни Трети лиги за присъединяване в баражи, посредством които да се дефинира кой ще заеме мястото на Верея (Стара Загора) във Втора лига.

Старозагорци към този момент бяха изхвърлени от Първа лига поради пет подозрително извършени мача, като БФС получи сигнали от интегрити-офиса на УЕФА за нерегламентирано финансиране на ФК Верея от страна на китайски жители, свързвани с интернационалните синдикати за манипулиране на футболни срещи в Европа и света, както и жители на някогашната Оперативно-наблюдателно дело, разследвани за манипулиране на футболни срещи на локално равнище.

За момента Верея е във Втора лига, само че най-вероятно няма да покрие лицензионните условия. А и самият президент Християн Първанов разгласи, че отборът ще се реалокира в Трета дивизия. Така освободеното място ще бъде попълнено с баражи.

БФС ще изиска от зоналните препоръки по места да показват поръчки за присъединяване в тези баражи. В момента на 2-ите позиции са Янтра-Габрово (Габрово) в Северозападната Трета лига, Суворово 1 в Североизточната, Оборище (Панагюрище) в Югозападната и Созопол в Югоизточната дивизия. Единствено панагюрци са наясно, че няма по какъв начин да бъдат изместени от 2-ата позиция. Останалите отбори към момента имат късмет да се преборят за непосредствено влизане във второто равнище, а също по този начин могат и да се срутен от второто място надолу.

Ако три или и четирите втори тима подадат поръчки за присъединяване, ще се тегли чоп за полуфинали и заключителен бараж в един мач. Ако единствено два тима изявят подготвеност и са готови финансово и организационно за Втора лига, то те ще се срещнат в една среща на безпристрастен терен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР