БФС работи в посока провеждане на конгреса на 11 декември,

БФС работи в посока провеждане на конгреса на 11 декември, ...

БФС не смята да отлага конгреса.


БФС работи в посока провеждане на конгреса на 11 декември, въпреки извънредната ситуация в страната заради пандемията от COVID-19. На днешното си заседание Изпълкомът прие организационни решения във връзка с предстоящия форум - одобрени бяха условията за избор и определяне на делегати на футболни клубове в системата на съюза, приети бяха съставите на комисиите за подготовка на конгреса, за подготовка на документите, както и за промени в устава на БФС.

Стана ясно също, че кандидатите за нов президент имат по-малко от месец, за да внесат документите си в деловодството на БФС. Те трябва да бъдат подадени до 26 ноември и да включват предложение от футболен клуб за издигане на кандидатурата, писмено заявление за съгласие и декларация за конфликт на интереси. След преглеждане на документите БФС ще обяви кандидатурите до 1 декември.

До момента само двама души са обявили, че ще се кандидатират - бившият член на Изпълкома Христо Порточанов, както и президентът на третодивизионния "Марица" Христо Христов. В следващите дни се очаква да станат ясни и други кандидати. Има голяма вероятност сред тях да е членът на настоящия Изпълком Петър Величков, за когото се появи информация, че е поканил в екипа си и Димитър Бербатов.

 

Източник: segabg.com