БФС променя правилата най-вече заради феновете на Левски. През следващия

...
БФС променя правилата най-вече заради феновете на Левски. През следващия
Коментари Харесай

МВР натиска БФС за промени заради феновете на Левски

БФС трансформира разпоредбите най-много поради почитателите на Левски. През идващия сезон ще има санкции за домакинските клубове, когато след мач последователи нахлуват на терена, с цел да се радват с футболистите при победа.

Припомняме, че предишния сезон няколко пъти " синята " агитка навлизаше на игрището, с цел да поздрави футболистите и треньора Станимир Стоилов.

Феновете не бяха нападателни към гостуващите футболисти или съдиите, само че все пак на терена се създаваше блъсканица. След тези нахлувания БФС не наказваше по никакъв метод Левски, тъй като се оказа, че няма точка в дисциплинарния устав, по която да глобяват " сините ".

Преди старта на новия сезон обаче от Министерство на вътрешните работи са настояли БФС да промени законите си и да има наказване за сходни дейности на домакинските почитатели, тъй като нахлуванията на последователите може да доведат до ексцесии. Така от новия сезон ще има санкции за нахлуване на почитатели на терена след мач.

БФС ще прави компромис за сходни дейности на почитателите единствено в случай че става дума за заключителен мач или подобен, след който се печели купата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР