Безвремие и бъркотия са двете думи, които се врязват в

...
Безвремие и бъркотия са двете думи, които се врязват в
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Да излезем от безвремието, да сложим край на бъркотията и да направим реформаторско правителство

Безвремие и неразбория са двете думи, които се врязват в съзнанието ми при срещите с гласоподавателите и диалозите на улицата. Това сподели някогашният правосъден министър Надежда Йорданова и претендент за депутат на обединяване “Продължаваме смяната - Демократична България ”.

“Хората имат потребност от устойчиво ръководство и демократично парламентарно държавно управление, което да ги води напред, да взема решение въпросите, да прави промените, за които толкоз години се приказва ”, изясни Йорданова в предаването “Лице в лице ” и акцентира:

“Хората желаят от нас виновни политици, които да оставят обратно егото си и да намират решения. Те споделят “пращаме ви там да решавате проблемите ни, а не да се карате между тях и да се занимавате сами със себе си ”. Така че това ще е огромното предизвикателство на 49-ия парламент - да излезем от това безвремие, да сложим завършек на бъркотията и да създадем едно реформаторско държавно управление ”.

Надежда Йорданова е безапелационна, че в  България неналичието на чувство за правдивост е дългогодишен проблем. Той визира обществото ни по доста линии.

“Виждаме всеки ден по какъв начин корупцията убива по всички вероятни посоки  - мигрантите, некачествените пътища, толкоз още други случаи на корупцията, която ни трови ”, сподели тя.

За несъгласията на обединяването ПП-ДБ по отношение на измененията в Изборния кодекс, които направи предното Народно заседание, Надежда Йорданова разяснява: 

“Тревогата ни, че тези промени ще доведат до нарушение и още повече - утежняване на доверието в изборния развой, за жалост се сбъдва. Имаме паники за това по какъв начин ще се случи процесът, само че в същото време вършим всичко допустимо да успокоим хората и да подсигуряваме оптимално почтени избори и оптимално тъкмо отчитане на изборните резултати, тъй като е значимо хората да гласоподават. Вдигнахме още веднъж платформата “Ти броиш ”. Набираме доброволци. Покрили сме всички секции с членове на секционни изборни комисии. Сега набираме спомагателни покровители за рисковите секции. Целта ни е хората да бъдат спокойни и да излязат да гласоподават. Колкото и да е мъчно, колкото и да са обезпокоени, въпреки всичко по-добре да излязат и да гласоподават, тъй като техният глас има власт и дано да не вземат решение с мълчанието си, да не позволяват с мълчанието си различен да взема решенията вместо тях ”, сподели Надежда Йорданова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР