Безводие и липса на яснота за изход от кризата. Такова

...
Безводие и липса на яснота за изход от кризата. Такова
Коментари Харесай

30 г. воден режим: Ще бъде ли решен проблемът с безводието в Омуртаг?


Безводие и липса на изясненост за излаз от рецесията. Такова е всекидневието в град Омуртаг, където тежкия режим на водата е в действие.

“Проблемът е, че нямаме вода. Ние бедстваме към този момент трети месец и от години. Редно е на общинско, регионално и държавно равнище да ни извърнат внимание. Над 12 000 души нямат обикновено водоподаване “, описа един от жителите.

По думите на жителите вътрешната водопроводна мрежа е амортизирала. Те са почнали подписка, с цел да се разгласи бедствено състояние и да се провиснал спомагателни средства да се довърши подмяната на водопроводната мрежа.

„ Кризисна е обстановката. Водя няма, тя идва на три дни един път. На хората е доста мъчно. Има спешен щаб към общината. Най-големият проблем е вътрешната амортизирана система. За момента имаме получено финансиране от Министерство на регионалното развитие за 25% от мрежата “, изясни кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов.

Областният шеф на Търговище Станимир Парашкевов добави, че казусът е поставян неведнъж.

„ Към момента язовир „ Ястребино “, по предписание на Министерство на околната среда и водите, е разгласен за напоителна система “, сподели още той.

От през днешния ден в града е оповестено отчасти бедствено състояние. Решението е взето на изключително съвещание на Кризисния щаб към общината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР