Безусловно е доказано че има вирус на африканска чума по

...
Безусловно е доказано че има вирус на африканска чума по
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ: Вероятно пробата за африканска чума във видинско ще е положителна

Безусловно е потвърдено че има вирус на африканска чума по свинете. Ще вземем проби, с цел да забележим по какъв начин у нас протича болестта като клиника. Това сподели по БТВ шефът на БАБХ Дамян Илиев.
Нашите ферми не са софтуерно разграничени, с цел да ни дадат гаранция, че вирусът няма да се популяризира. Всички лаборатории са самостоятелни. Те са упълномощени лаборатории. Вирусът е потвърден в тях.

Помня какво се случи с дребните преживни животни. Съмнения водят до това, ограниченията да се ползват на 100 %. Има правила на СЗО. Компетентният орган би трябвало просто да ги извърши. Бях на среща с министър Танева с министъра на Чехия. Там имат малко предимство-заболяването се е случило в долина с диви свине. Всички са отстреляни. Не е обещано опция от там да излезе нещо. Прасетата от задния двор също са евтаназирани.

В околната среда имаме контейнер на вирус. В известна степен са подценени ограниченията за сигурност. Ние споделяме какво а се прави. Вие виждате, че се крият свине. В Зидарово един човек си е скрил животните в къщата и откакто е предходна евтаназия те са открити. Доказвате се пропуските в една система.

Вероятно тестът във видинско ще позитивна. Всичко се популяризира към река Дунав. Досега никой не ни е направил записка за дейностите ни в посока предварителна защита. Имаме общ пазар и всички страни изпълняваме един и същи правила за надзор. По 13 пъти имаме задача на година.

След умъртвяване на животни има тремор. Снимките със загробени живи животни не са от България, а от Малайзия. Загробването на животните не носи огромни беди. Какво ще стане с подпочвените води. Сега подпочвените води са ниски. При загробване настъпват процеси на разложение без О2. Не е рисков за хората този вирус. С инсинератори щеше да стане постепенно. Разполагаме с три мобилни инсинератора. Те покриват разпределението на страната в няколко области.

Те работят сега. Който желае да разкарва заболели свине с вируса, аз няма да се съглася. Няма инсинератори с подобен потенциал. Екарисажите са затворени по софтуерни аргументи. Инсинераторът изгаря по този начин, че не оставя трупно брашно. Екарисажът оставя трупно брашно. Ние би трябвало да евтаназираме животните в този момент и незабавно. Причината за разпространяването са хората. Вълнообразно се развива болестта.

Всички ограничения на БАБХ подхваща са въз основата на кодекс на СЗО. За 120 болести е написано по какъв начин се работи. В рисково състояние е бранша. Ако не се вземат ограничения, неща ще станат зле. Може да има пропуски въз основата на предоверяване на контролните органи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР