Безусловната подкрепа, на която Роман Полански се радвашe от френското

...
Безусловната подкрепа, на която Роман Полански се радвашe от френското
Коментари Харесай

Роман Полански изглежда вече не е подкрепян така, както досега

" Безусловната поддръжка ", на която Роман Полански се радвашe от френското кино съсловие, наподобява се разрушава след нов иск за обезчестяване против спорния режисьор, написа БГНЕС.
Интервютата към популяризирането на новия му филм " Офицер и разузнавач " – чиято премиера е скоро - бяха или анулирани, или изтеглени, защото френски фотограф твърди предходната седмица, че Полански я изнасилил през 1975 година, когато е на 18 години, в негова швейцарска хижа.
86-годишният френско-полски кинорежисьор - дезертьор от американското правораздаване, откакто през 1977 година беше наказан за опиати и обезчестяване на 13-годишно момиче – още веднъж е застрашен от съд.
Валентин Моние твърди, че Полански се опитал да я накара да погълне хапче, когато той се хвърлил върху нея, откакто те били на ски в Гщаад. " Мислех, че ще умра ", сподели тя в отворено писмо, оповестено от вестник Le Parisien. Бившата актриса преди този момент е писала на френската първа дама Брижит Макрон, с цел да се оплаче, че Полански получава обществени средства за пренаписване на историята, с цел да " прикрие незаконното си минало ".
Но макар обществените отводи и заканите от юристите на Полански, брачната половинка му - актрисата Еманюел Сейгнер и Жан Дюджардин, носителката на " Оскар " от кино лентата, се отдръпват от огромни изявленията във френската телевизия и радио, с цел да разпространяват " Офицер и разузнавач ".
Френското публично радио - един от промоционалните сътрудници на кино лентата - също отсрочи следващото известно предаване в понеделник, което включва авансово записано изявление с Луис Гарел, който играе Драйфус във кино лентата.
Въпреки че е заставен да се отдръпна като президент на френските Оскари през 2017 година след митинги на феминистки групи, Полански е оневинен по предходни обвинявания за обезчестяване и полово посягане от страна на други дами.
В писмото си Моние подлага на критика " безусловната поддръжка, която (френските) художници и интелектуалци " от дълго време дават на Полански. Но този път неговите мощни последователи във филмовата промишленост останаха безмълвни. И с още един удар по именития кино режисьор - гилдията на френските режисьори ARP може да го спре още през идната седмица, откакто съобщи във вторник за Агенция Франс Прес, че поддържа " всички жертви на полово принуждение и тормоз ". Гилдията съобщи, че обмисля да промени разпоредбите си, тъй че " всеки член, наказан за полово закононарушение, да бъде изпъден и всеки под полицейско следствие да бъде спрян. "
Още преди новото изказване за обезчестяване предходната седмица имаше признаци, че " толерантността " към хищническото полово държание в сектора се изпарява, откакто приветстваната актриса Адел Хенел съобщи, че е била унизена полово от режисьора на първия си филм, когато е била едвам на 12 години. Нейното дълготрайно изявление провокира поддръжка, която доста наблюдаващи видяха като повратна точка в неспокойните връзки на Франция с придвижването #MeToo. За момента Хенел е единствената звезда, която се изрича в поддръжка на Моние. " Вярвам ѝ - нейната позиция е още по-смела, тъй като нейният принудител е мощен ", сподели тя.
По-рано актрисата изрази пренебрежение против тези, които защитаваха Полански. Хенел добави, че неговият случай е " знаменателен за общество, в което дамите, които търпят полово принуждение, се пренебрегват и се третират с пренебрежение ".
Саманта Геймер, за която Полански призна за обезчестяване в дома на Джак Никълсън в Лос Анджелис две години след хипотетичното обезчестяване в Швейцария, подлага на критика Моние за това, че не е говорила по-рано.
Френската кино легенда Катрин Деньов, която атакува придвижването #MeToo предходната година като тесногръд " лов на вещици ", беше една от най-непоколебимите последователи на Полански.
През 2017 година шефът на кинофестивала в Кан Тиери Фремо сподели, че случая " Полански " ще се запомни. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР