Безупречният Каспер Рууд се завърна на финала на Откритото първенство

...
Безупречният Каспер Рууд се завърна на финала на Откритото първенство
Коментари Харесай

Каспер Рууд срещу Джокович на финала на Ролан Гарос

Безупречният Каспер Рууд се завърна на финала на Откритото състезание на Франция за втора поредна година, като разруши германеца Александър Зверев, подложен под номер 22 в схемата на тулрнира, с 6:3, 6:4, 6:0.

Рууд, който завоюва доста по-лесно от предстоящото, стига до трети край в последните пет шампионата от Големия шлем, в които взе участие. Така скандинавският тенисист ще се опита да завоюва първата си купа и то против 22-кратният притежател на титли от четирите топ-турнира Новак Джокович. Сърбинът по-рано през днешния ден се оправи в четири в този момент с притиснатия от физически проблеми Карлос Алкарас. Зверев пък претърпя трета поредна загуба на полуфинал в Париж, като миналогодишната му коства и дълготрайна, сериозна травма.
 Каспер Рууд се класира на 1/4-финал на
Каспер Рууд се класира на 1/4-финал на " Ролан Гарос "

Норвежецът победи Николас Хари с 3-0 сета

Двамата си размениха ранни пробиви в подаванията, преди да вдигне темпото на корта Филип Шатрие, като удари германеца с няколко жестоки, тежки форхенда и усили преднината си на 5:2 по пътя към спечелването на първия сет.

Германецът пропиля ранен задатък при започване на идващия сет и по-късно се оказа в много деликатна позиция, откакто Рууд направи нов пробив в седмия гейм и от минута на минута ставаше все по-уверен.

След това норвежецът продължи да усилва преднината си, контролирайки разиграванията зад главната линия. Предразположеният към неточности Зверев въобще не откри ритъма в третия сет и даже не взе и едно свое подаване, с цел да изпрати Рууд на край още веднъж.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР