Безумно щастливи е книга на американската писателка и блогърка Джени

...
Безумно щастливи е книга на американската писателка и блогърка Джени
Коментари Харесай

Откъси от Безумно щастливи за добро настроение

" Безумно щастливи " е книга на американската писателка и блогърка Джени Лоусън, в която тя по смешен метод споделя за битката си с тежката меланхолия и голям брой други психологични разстройства. Ето някои прозрения на авторката.
„ Приличието е мощно надценявано и евентуално предизвиква рак. “
***
Технически аз не съм луда, тъй като думата „ луда “ въобще не е в положение да побере всичко, което съм.
***
Да ядеш праскова, е като да ядеш глава на новородено. В смисъл че цялата е мека и мъхеста. Не че на усет е като бебе. Аз не хапвам бебета. Нито праскови в действителност. Защото те ми припомнят за ястие на бебета. Истински циничен кръг.
***
„ Бъди допустимо най-сбъркан очевидно, тъй като позицията „ неповторим “ към този момент е заета. “ По подигравка, от всеки от нас.
***
Аз съм алергична към латекса и се обривам. По тази причина множеството типове презервативи не ми правят работа, тъй като кой би желал вагина с обрив? Алтернативата е да употребявам презерватив от овча кожа, само че при тази мисъл настръхвам, тъй като все едно с Виктор да вършим секс с овца. По-точно с мъртва овца. Това е по едно и също време зоофилия и некрофилия. И тройка.
***
– Ръцете ти сега не работят?
А аз споделих:
– Да. Очевидно съм спала върху тях и съм спряла кръвообращението и те към момента спят.
– Боже, опази – сподели той. – Толкова си мързелива, че даже крайниците ти още спят, до момента в който аз приказвам с теб.
– Точно противоположното – обясних аз. Мъчейки се да се претърколя по тил. – Толкова съм работлива, че станах даже преди тялото ми да се е събудило, тъй че майната им на ръцете ми. Ще мина и без тях. ЕТО КАКВО съдебна експертиза КАЗВА ОТДАДЕНОСТ.
***
От обяда отидох непосредствено в дребното студио, където записвах аудиокнигата. Трябваше да ги увещавам да ме оставят сама да чета текста, тъй като болшинството аудиокниги се четата от професионални артисти с школувани гласове, до момента в който моят звучи като този на болна Мини Маус, която прекомерно дълго е живяла в Тексас. Бях ужасена и уверена, че думкането на сърцето ми ще се чува на записа. Техниката улавяше безусловно всяко куркане на червата ми. Как щяха да съумеят да скрият ужаса в гласа ми?
За разлика от него, аз прекарах по-голямата част от сутринта да изобретявам забавни имена за котки, които към момента нямам. В момента най-любимото от тях ми е Президентът. То е ужасно, тъй като непрекъснато ще го чувате в фрази като: „ Президентът не стопира да сяда върху клавиатурата на компютъра ми “ или „ Президентът преди малко повърна на новия килим “, или „ Обичам да дремя с Президента, само че той за какво непрекъснато навира задника си в лицето ми. “
***
– Не ми би трябвало ботокс – опъна се Лора. – Аз си имам бретокс. Пуснах си бретон, с цел да скрия бръчките по челото. Много е дейно, а и не се постанова да си инжектираш отрова в лицето.
***
Лора и аз започнахме да обикаляме скалата и ни беше много занимателно, стига да не бяха мухите, които ни следваха на орди като ядосан антураж и явно си бяха сложили за цел да заживеят в ноздрите ни. В един миг аз си запуших носа и по случайност изядох две мухи. Ще кажете, че останалите мухи си взеха поука да ме заобикалят, само че нищо сходно. Това бяха глупави, безразсъдни мухи, преследващи глупави, безразсъдни туристи. Всъщност с тях си бяхме като дупе и гащи.
***
Светът постоянно наподобява по-хубав, когато е леко размазан – ето за какво болшинството от нас пият втората чаша вино на вечеря.
***
И знаете ли какво? Ето по тази причина обичам интернет. Защото той трансформира ужасяващите моменти в мемоари, на които след време мога да се дръзвам, като ми дава опция да ги споделя с хора, които ми съчувстват или най-малко ги правят оценка като същинска злополука. А това е хубаво. И плашещо. И ми оказа помощ да оцелея даже когато трябваше да се кача на сцената с джафкаща обувка и след речта неотложно да се скрия в стаята си.
***
Мисля, че думите „ Адът това са другите “ са на Сартр, и допускам, че той ги е написал, откакто е прекарал един час в компанията на прекомерно амбициозни родители, които не стопират да крещят по треньори, инструктори или ревящи четиригодишни хлапета, които просто желаят ледено сокче.
***
Като дете аз в никакъв случай не съм печелила съревнование по каквото и да е и когато загатнах това пред мама, тя подвигна взор от книгата и съобщи, че в миналото съм била най-младият човек на света. Е, това, естествено, е траяло единствено част от секундата, само че въпреки всичко е било връх, който съм сложила, без въобще да си давам напън. После продължих да си чета и забравих за всички надпревари, до момента в който не родих личното си дете. Тогава тя завоюва купата. Шампионската жила се предава по завещание, допускам.
***
И по тази причина не преставам да пиша за психологичните болести, рискувайки да отблъсна читателите си или да ги накарам да ме съдят. Опитвам се да бъда почтена по отношение на срама, който изпитвам, тъй като с честността идва и силата. И разбирането. Знам, че в случай че получа припадък на суматоха на сцената, ще мога да клекна и да се скрия за минута зад подиума и никой няма да ме съди. Защото към този момент знаят, че съм луда. И все пак не престават да ме обичат. На процедура някои ме обичат точно поради това. Има нещо прелестно в приемането на непознатите дефекти, тъй като то ти дава опция да приемеш и своите и да видиш, че тъкмо минусите ни вършат хора.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Литспот  Откъс от Откъс от " България в потури, само че с цилиндър – 2 ", Петя Александрова  Откъс от Откъс от " Недоразумение в Москва ", Симон дьо Бовоар  Цитати от Цитати от " Пътят на духовността ", Хорхе Букай  Откъс от Откъс от " Вивиан Уестуд ", Вивиан Уестуд  Какво се случва, когато видимо стабилната ти връзка ненадейно се срине? Какво се случва, когато видимо стабилната ти връзка ненадейно се срине? Интервю Още Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати
Фондация " Ако си дал " открива хранителна банка в Смолян и в...
Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Ето къде няма да се учи на следващия ден
Кметовете на варненските общини Бяла, Девня и Суворово анулираха образователните занятия през днешния ден и на следващия ден, а в община Вълчи дол учениците няма да хо...
Кошмарно пътешестване в София Кънев: Защо нито един огромен енергиен състезател... Тръмп понесе удар, опровергаващ негови и н... Макрон готви противоречива промяна в държавните ж... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Вижте по кое време се чака да спре да вали сня...
Малък Сечко реши да се покаже какво съставлява и да изпрати зимата, която климатично свършва на 1 март. До 1 и 2 март ще има много ва...
Дневен хороскоп за 27 февруари Почина още една легенда на " Левски " ЛЮБОВЕН хороскоп за тази седмица Дебелата неистина на Борисов за ЧЕЗ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Русия изпрати в Сирия най-новите си изтр...
Изтребители от пето потомство Су-57, които към момента не са били употребявани в действителни условия, са били изпратени във военната база Хмеймим...
Чешко издание: Част от парите за договорката... Ердоган разплака малко дете: Ако загине за... Борисов взе да мечтае за финансиране от ЕБ... И Радев се тормози: Няма задоволително инфор...  www.expert.bg  Меркел даде обещание да не допусне нарастване на налозите Меркел даде обещание да не допусне нарастване на...  Надзорът на НЗОК удостовери изнесените от Плочев данни за отговорностите Надзорът на НЗОК удостовери изнесените от...  Президентът също се загрижи за продажбата на ЧЕЗ Президентът също се загрижи за продажбат...  АПИ: Пътните настилки са мокри, тук-там заледени АПИ: Пътните настилки са мокри, тук-там...  www.iwoman.bg  На коя й отива повече: Алисия или Кендъл Дженър На коя й отива повече: Алисия или Кендъл...  Tommy Hilfiger с сбирка, въодушевена от Формула 1 Tommy Hilfiger с сбирка, въодушевена от...  Защо да бъдеш необвързана на 30 е супер Защо да бъдеш необвързана на 30 е супер  Кога ще спре да вали сняг Кога ще спре да вали сняг  http://www.sportlive.bg  Реал Мадрид разгласи цената, която ще заплати за нов вратар Реал Мадрид разгласи цената, която ще заплати...  Тиери Анри зарадва почитателите на Арсенал с тези думи Тиери Анри зарадва почитателите на Арсенал с...  Ключов състезател на Наполи пред управлението: През лятото напущам Ключов състезател на Наполи пред ръководствот...  Познатата скица: Реал Мадрид ще заплаща, с цел да си върне някогашен собствен състезател Познатата скица: Реал Мадрид ще заплаща, з... Интервю Още Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати
Фондация " Ако си дал " открива хранителна банка в Смолян и в...
Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани Откъси от " Безумно щастливи " за положително въодушевление... 49 0 Филипините екстрадираха десетки телефонни измамници в Китай... 50 0 Санкционират снегопочистващата компания, отговаряща за ж.к. " Люлин "... 65

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР