Безспорно това е силна кандидатура. Сотир Цацаров е доказал, че

...
Безспорно това е силна кандидатура. Сотир Цацаров е доказал, че
Коментари Харесай

БСП призна за силна кандидатурата на Цацаров

Безспорно това е мощна кандидатура. Сотир Цацаров е потвърдил, че може да бъде самостоятелен и да не се вслушва в ръководещите. Това съобщи пред bTV депутатът от БСП Драгомир Стойнев във връзка с предлагането на ГЕРБ и " Обединени патриоти " да излъчат Сотир Цацаров за началник на Антикорупционната комисия.

По думите му обаче левицата е на мнение, че ръководителят на тази институция би трябвало да се назначава от президента.

" Изключително е рисково да се постави човек, който е контролируем от ръководещите ", акцентира Стойнев.

Той разясни, че от Българска социалистическа партия не се предложили своя кандидатура, защото със 79 депутатите предлагането нямало да бъде признато, а не желали да влизат в съглашателство с ГЕРБ.

По отношение на предложението им партийната дотация да стане 8 лева, Стойнев съобщи, че това е сумата, която дава отговор на естественото действие на една политическа партия.

Социалистът е безапелационен, че партийната дотация от 1 лева е неприемлива и ГЕРБ са го създали, с цел да омаломощят Българска социалистическа партия преди локалните избори.

Драгомир Стойнев разяснява и Бюджет 2020 като посочи, че ще настъпи още една рецесия, защото с този бюджет получаваме още от същото.

" Ние предлагаме бюджет за младежите и за младите фамилии ", допълни депутатът.

Припомняме, че през днешния ден Сотир Цацаров ще бъде изслушан от депутатите от НФСБ. 

Вчера изтече периода за номиниране на кандидати за ръководител на Антикорупционната комисия. 

Номинираните за поста са двама ГЕРБ и " Обединени патриоти " излъчиха Сотир Цацаров за началник на Антикорупционната комисия, а от  " Воля " предложиха депутатът от парламентарната им група Симеон Найденов.

Новият председател трябва да завърши мандата на Пламен Георгиев, който подаде оставка в края на месец юли, заради абсурда с недекларираната тераса на жилището му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР