Безспорно сме изправени пред това да се справим с редица

...
Безспорно сме изправени пред това да се справим с редица
Коментари Харесай

Атанасова: Починалата от COVID-19 е можело да спаси десетки хора

" Безспорно сме изправени пред това да се оправим с редица провокации. Работи се съвсем непрекъснато, с цел да отговори на упованията на хората и да внесем успокоение.

Народното събрание (НС) е в подготвеност във всеки един миг да реагира със свикването на изключителни комисии и съвещания, тъй че препоръчаните ограничения да трансформират нормите, които са нужни и да станат закон ", това сподели Десислава Атанасова в предаването " Офанзива " по Канал 3.

" Най-важното е удължаването на персоналните документи служебно с шест месеца. Тази мярка е краткотрайна и цели да се предотвратят опашките. Предстои да променим закона. Иска се да се сътвори организация, с цел да няма напрежение и скупчване на хора.

Следващата мярка е във връзка с решенията за ТЕЛК, те също ще бъдат удължени до края на месец май. Протоколите за скъпо струващи медикаменти ще се удължат с 12 месеца, към този момент могат да се заверяват рецептурни книжки и отдалечено ", добави тя.

" Могат да се вкарат пределни цени за някои артикули. На днешния брифинг се начертаха настоящите ограничения, по които да се работи. Ще има такива и във връзка с Министерството на превоза.

Испания към този момент също разгласи изключително състояние и доста по-строги ограничения. Трябва да се самоизолирате, в случай че имате признаци се обадете на персоналния доктор, РЗИ или незабавна помощ ", показа Атанасова.

" За страдание фамилията, което умря, са потърсили помощ сами, дамата е припаднала на входа. Ако дамата беше изпълнила предписанията, щяха да бъдат изпратени специфични екипи, тъй че да се предпазят и чиновниците в " Пирогов " и другите, които в този момент са под карантина.

Имаме над 50 000 болнични кревати и над 1500 респиратора. Ако се наложат в допълнение средства, ще има актуализация на бюджета. В случай на рецесии, народът търси водачите, а президентът липсваше, доста сбърка, в този миг политиката би трябвало малко да отстъпи обратно ", съобщи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР