Безспорно през последните няколко години потребителите се насочват към така

...
Безспорно през последните няколко години потребителите се насочват към така
Коментари Харесай

Volvo V60: Просторно комби с 4х4 вместо кросоувър

Безспорно през последните няколко години потребителите се насочват към по този начин наречените кросоувъри и SUV, а хармоничните седани и практичните комбита отстъпват своите позиции на съвсем всички пазари. Като производител на комбита с продадени над 6 милиона в международен мащаб, Volvo продължава да има вяра, че има консуматори, за които стилното и практично комби е най-разумният избор за фамилен и длъжностен автомобил. Вече повече от 65 години Volvo създава комбита, станали известни освен в Европа, само че и в Северна Америка, и в Азия. За да покажат почитта си към тези коли, скандинавците показаха на първо време новото комби Volvo V60 и след него седана S60. След тест-драйв на новия модел с мощен бензинов мотор, 8-степенен автоматик и 4х4, мога да кажа, че в новото комби Volvo V60 има всичко, от което се нуждаете в един автомобил. Така че в случай че не ходите високо в планината и не шофирате отвън пътищата, не ви е нужен кросоувър или SUV.

На външен тип новото Volvo V60 е грациозен и моден автомобил, който се вписва добре в корпоративния жанр на актуалните модели на Volvo. Силуетът и формите на V60 са приятни за окото. Във високото равнище на съоръжение Inscription, комбито Volvo V60 наподобява доста привлекателно. Опционалният цвят металик Pebble Grey свети много премиум, а 19-инчовите алуминиеви джанти придават атлетична стойка на комбито.

Най-луксозен интериор има в равнището на съоръжение Inscription. Тук клиентите могат да получат необикновено качествената кожена тапицерия на седалките и панелите на вратите. Луксозните седалки се контролират във всички посоки и освен наподобяват необикновено, само че и са доста комфортни. Черната перфорирана кожа прибавя още повече жанр в интериора. И това е една от аргументите, заради които си коства да изберете тъкмо Volvo V60, а не Audi A4, BMW 3-та серия или Mercedes-Benz C-Class.


Салонът на Volvo V60 е елегантен и в това време доста функционален за прилагане. Никъде в този автомобил няма скупчване на бутони на едно място. На централната подпора е подложен 9,5-инчовият отвесен сензорен екран във тип на таблет, който е доста комфортен за приложимост. Той се конфигурира елементарно съгласно желанията и усета на всеки лидер, а функционалностите на Apple CarPlay и Android Auto станаха приятни допълнения към функционалността на мултимедийна система Sensus Connect.

На задните седалки има обилно пространство за краката на пасажерите, а мястото над главите е увеличено до толкоз, че даже хора с растеж 1,95 метра да седнат комфортно. Салонът откъм гърба е задоволително необятен с цел да могат да се настанят комфортно трима пасажери. Багажникът на Volvo V60 е един от най-големите в класа с размер 529 литра до кората, а до тавана - цели 841 литра. Ако сгънете задните облегалки, размерът нараства до 1364 литра. Капакът на багажника е оборудван с електрическо задвижване с функционалност за отваряне с досег.

Приятните изненади от Volvo V60 не престават на пътя, където комбито може да зарадва водача със своите динамични характерности. Благодарение на редовия 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател T6, комбито разполага с внушителна мощ от 310 конски сили и 400 Нм въртящ миг, ориентирани към всички четири колела посредством 8-степенна автоматизирана скоростна кутия. Сериозната двигателна сила е непрекъсната и налична в необятния период от 2200 до 5100 об/мин. Двигателят T6 постоянно има задоволително двигателна сила, спринтът от място до 100 км/ч лишава едвам 5,8 секунди, а автоматикът избира подобаващата предавка когато и да е, като в динамичен режим превключва предавките една концепция по-късно, в сравнение с в общоприет. Можете да шофирате V60 със спортно движение, само че тогава разходът на гориво е към 12 л/100 км. В града потреблението е сред 10 и 11 литра на 100 км според от трафика, а на извънградски път разходът пада до 6 л/100 км. Ако това ви се костват високи стойности, Volvo предлага за V60 два икономични и динамични турбодизелови мотора със 150 и 190 к.с.

На пътя новото Volvo V60 обезпечава най-благоприятен баланс сред непоклатимост и удобно возене. В завоите се усеща, че комбито не се наклонява толкоз, колкото кросоувъра XC60. Комбито Volvo V60 има невисок център на тежестта, който способства за високата непоклатимост в завоите, а задвижването на всички колела AWD обезпечава оптимално сцепление на всевъзможни настилки.
Новото Volvo V60 вози доста удобно по родните пътища, за което съществена заслуга имат предното окачване с двойни напречни носачи и задното многораменно окачване с напречни адаптивни амортисьори. Окачването изглажда съвършено неравностите на асфалта и в това време разрешава на комбито V60 устойчиво и бързо да нападна завоите. В салона е безшумно, даже когато шофирате с цялостна газ по автомагистралата, а лекият волан прави шофирането доста по-лесно.

В услуга на лидера, новото Volvo V60 общоприетоо е оборудвано с най-съвременните системи за сигурност, които са създадени в света на колите. Системата за автоматизирано спешно прекъсване се задейства при заплаха от удар, на борда има и технология за предизвестие от преден конфликт, както и сигнализация при излизане от паркомясто с автоматизирано прекъсване. Като алтернатива се предлага системата за полуавтономно шофиране с Pilot Assist. Тя включва адаптивен круиз надзор и регулатор на скоростта, система за цялостен 360-градусов преглед към колата и прожекционен екран. Всички тези електронни асистенти вършат пътуванията доста по-безопасни, като пазят освен хората в колите, само че и пешеходците.

Новото Volvo V60 комбинира моден външен тип, първокласен и функционален интериор, мощен и чевръст мотор, комбиниран с автоматик и двойно задвижване, както и устойчиво пътно държание с оптимално сцепление. На борда има най-иновативните животоспасяващи системи за сигурността на пасажерите и пешеходците. Шведското комби има всичко, което харесваме толкоз доста в актуалните коли и предлага повече пространство в багажника. Volvo V60 е прелестно, а единствената причина да не го изберете, е че кросоувърът XC60 коства единствено с 11 000 лв. повече.
Технически характерности

Размери
Дължина: 4761 мм
Широчина: 1850 мм
Височина: 1433 мм
Междуосие: 2872 мм
Собствено тегло: 1724 кг
Вместимост на резервоара: 60 литра
Двигател
Тип: 4-цилиндров редови бензинов с турбокомпресор
Работен размер: 1969 куб. см
Максимална мощ: 310 к.с. при 5700 об/мин
Максимален въртящ миг: 400 Нм при 2200-5100 об/мин
Скоростна кутия: 8-степенна автоматизирана
Динамика
Максимална скорост: 250 км/ч
Ускорение от 0-100 км/ч: 5,8 секунди
Среден разход: 7,4 л/100 км
Вредни излъчвания СО2: 171 г/км
Базова цена на модела: 106 310 лв. с Данък добавена стойност

Размери
Дължина: 4688 мм
Широчина: 1902 мм
Височина: 1658 мм
Междуосие: 2865 мм
Собствено тегло: 2016 кг
Вместимост на резервоара: 71 литра
Двигател
Тип: 4-цилиндров редови бензинов с турбокомпресор
Работен размер: 1969 куб. см
Максимална мощ: 310 к.с. при 5700 об/мин
Максимален въртящ миг: 400 Нм при 2200-5100 об/мин
Скоростна кутия: 8-степенна автоматизирана
Динамика
Максимална скорост: 230 км/ч
Ускорение от 0-100 км/ч: 5,9 секунди
Среден разход: 7,6 л/100 км
Вредни излъчвания СО2: 177 г/км
Базова цена на модела: 117 320 лв. с Данък добавена стойност
Автор: Денислав Стоянов
Снимки: Димитър Даков
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР