Безспорно обвиненията в шпионаж имат връзка с местните избори. Около

...
Безспорно обвиненията в шпионаж имат връзка с местните избори. Около
Коментари Харесай

Шпионажът Русофили - само първа стъпка или шменти капели

Безспорно обвиняванията в шпионаж имат връзка с локалните избори. Около това мнение се сплотиха политологът Румяна Коларова и социологът Кольо Колев.

Румяна Коларова задава въпроса обаче за какво в този момент, през 2019 година, а не през 2015 година - годината, за която е обвиняването по първични данни. Един от разновидностите е тогава ръководещите да са били сигурни в успеха си на изборите и да не са си създали труда. Остава обаче въпроса за политическата приложимост на службите за сигурност - тематика, която Румяна Коралова не разви в студиото на Нова телевизия. " Сега обаче става дума за един миг, когато изборите са непредвидим за всички участници и към този момент ти е значимо ", сподели Румяна Коларова.

" Мисля, че част от моите сътрудници използваха доста тъкмо разбиране, което се назовава " рубладжий ". Влиянието на Русия в България, изключително в такива сериозни моменти, е минавало през хора, които имат етикета " рубладжий ". Ако изобщо се потегля към удар към " рубладжийте " е направена единствено първата стъпка. Истината е, че има такива хора в България. Може да се каже, че по този метод се ръководи България. Инструментът на руснаците в България постоянно са били " рубладжийте " ", сподели Коларова. На това социологът Кольо Колев опълчи " доларджийте ", които са равностойни съгласно него. " Няма никакво значение дали е " Америка за България " или " Русия за България ", отсече Кольо Колев.

Той е безапелационен, че обвиняванията в шпионаж към Николай Малинов са част от предизборната конкуренция - " продължение на изборната порнография, която към този момент придобива и външнополитически привкус. " Колев съобщи, че се е надявал да не следи това чак, само че за жалост се е случило. Той дефинира следствието като " пунта мара " и " шменти шапки " и уточни, че единствено след два месеца цялата " пушилка " ще се е разминала.

" В случая обаче шумът, който се подвига, е един демонстративен звук. Това е опит на властта да направи поклон към обичайното дясно по отношение на локалните избори. Те прерастват не в естествени избори, а към този момент залогът е много по-голям - става въпрос за властта като цяло ", акцентира Колев.

Той уточни и спорен миг - че човек, задържан за шпионаж, е пуснат под гаранция, а индивидът, който, съгласно прокуратурата, е очевидец, е закопчан с белезници, в дома му е осъществено претършуване, конфискувани са му компютър, телефон и така нататък " Това е вън от всевъзможни правни правила ", разяснява той.

" След един месец от тази пушилка няма да остане нищо. Това е медийна бухалка, която се употребява извънредно за вътрешнополитически цели и отчасти за външни с оглед взаимоотношенията с Русия и надъхването на част от политическите гласоподаватели, които имат отрицателно отношение към Русия ", сподели още Кольо Колев.

И Румяна Коларова, и Кольо Колев са на единното мнение, че действително има шпионаж от страна на огромните външни сили - и Русия, и Съединени американски щати, и Турция, и други имат свои хора в България. Коларова съобщи, че от страна на Русия това се следи изключително мощно в някогашните руски републики, само че съобщи, че би трябвало да има доказателства за финансиране на политически план от непозната страна. Такъв план има и това се знае - планът Бареков, който се провали, подсети Румяна Коларова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР