Безспорно неравноправна“: Клаузата за индексация на телекомите върви към промянаЗа

...
Безспорно неравноправна“: Клаузата за индексация на телекомите върви към промянаЗа
Коментари Харесай

Вечерни новини: Промени в клаузата за индексация на телекомите; Търг за строеж на 6 бази за въздушната помощ

„ Безспорно неравноправна “: Клаузата за индексация на телекомите върви към смяна
За трета поредна година мобилните оператори в България оповестиха индексация на цените на месечните си услуги в отговор на растящата инфлация. Подклаждано от политически пристрастености, публичното мнение се нагнети до алено, а кабинетът даже даде обещание да извика управленията на Vivacom, A1 и Yettel на диалог. Тази година, обаче, сякаш за първи път е налице спор всъщност, който може да докара до смяна на противоречивата уговорка, на която се базират телекомите при актуализацията на цените.
Министерство на здравеопазването пусна търг за градеж на 6 бази за незабавната въздушна помощ
Министерство на здравеопазването обяви обществена поръчка за цялостен инженеринг за построяването на шестте оперативни бази в страната, от които ще се прави незабавната здравна помощ по въздух (HEMS). Стойността на търга е малко над 12.2 млн. лева без Данък добавена стойност, като средствата се обезпечат по линия на Плана за възобновяване и резистентност.
Асен Василев разгласи срещи с Meta, SpaceX и други колоси в Съединени американски щати
Финансовият министър Асен Василев ще организира срещи с представители на едни от най-големите американски компании, като притежателя на Фейсбук – Meta, най-големият производител на електрически коли Tesla и производителя на изтребителите F-16 за България Lockheed Martin. Всичко това е част от програмата на работното посещаване в Съединени американски щати на представители на българското държавно управление, което провокира скандал в края на предходната седмица.
Национален митинг на зърнопроизводителите затваря основни пътища
Зърнопроизводителите излизат на безсрочни митинги на 6 февруари в 10 часа, това излиза наяве от известие на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), представляваща и сплотяваща голяма част сектора България. Недоволстащите ще затворят разпореди пътища в страната до 12 часа. 
„ Карлсберг “ влага 8 млн. лева в пречиствателна станция в Шумен
Водещият производител на бира у нас „ Карлсберг България “ АД обнови пивоварната си в Шумен, пускайки в употреба нова пречиствателна станция. Инвестицията е на стойност 8 млн. лева, оповестяват от производителя на бира.
Четирима млади бизнесмени и тяхната задача да подобрят опазването на здравето в България
„ Ангели в бели престилки “. За някои това може да е изтъркано факсимиле, само че за доста хора лекарите са в действителност ангели. Благодарение на знанието, опита и невъзмутимата си преценка те избавят всекидневно човешки животи. В годините преди COVID-19 огромна част от обществото беше позабравило какъв брой значими са медицинските чиновници, само че пандемията още веднъж насочи прожекторите към лечебните заведения и медицинските служащи.
Германският импорт пада доста над предстоящото
Вносът на Германия – най-големият търговски сътрудник на България – се е свил повече от предстоящото през декември. Според формалната федерална статистика на месечна база покупките на артикули извън са паднали с 6.7%, до момента в който прогнозата на анализаторите, интервюирани от Reuters, бе за намаляване с 1.5%.
От уебсайт за студенти до международен шлагер: Фейсбук на 20 години
Фейсбук означи своя 20-ти рожден ден на 4 февруари. Пътят на най-голямата обществена мрежа в света стартира на този ден през 2004 година, когато Марк Зукърбърг пуска уеб страницата на компютъра си в общежитието. Първоначално той е наличен единствено за студенти от Харвардския университет, а по-късно и за студенти в други колежи, като по това време се споделя thefacebook.com.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР