Безспорно най-важният приоритет за този, а и за следващите месеци,

...
Безспорно най-важният приоритет за този, а и за следващите месеци,
Коментари Харесай

На пленум на БСП Корнелия Нинова изброи скандалите около правителството на Борисов

Безспорно най-важният приоритет за този, а и за идващите месеци, остава председателството на България на Съвета на Европейски Съюз. То към момента е опция България да бъде мотор, водач във вземането на решения за бъдещето на Европа. Но държавното управление на Бойко Борисов опропастява тази опция всеки ден. Правителството на Бойко Борисов лишава европейския облик на България ". Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на съвещанието на Националния съвет на партията.

Тя напомни, че председателството стартира с корупционен скандал за ремонта на НДК, мина през роднинските назначения в Хасково и приключи с решение за противоконституционен акт на Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

" Строителството на Великата българска стена, гордостта на Борисов, с която пази външните граници на Европа, завърши с досъдебно произвеждане в Специализираната прокуратура за два типа закононарушения от общ темперамент – повишени цени и занижен надзор. Скандалът за лобизъм в здравното министерство докара до оставка на министъра на опазването на здравето. От две седмици, нов скандал в Здравната каса поставя дълготраен етикет – безпорядък в опазването на здравето, този път с последствия за европейския ни облик ", заключи Нинова.

" Избухна и абсурдът в БДЖ, още веднъж с обвинявания в корупция и ощетяване на служащите там. Разбира се, не трябва да пропущаме разкритията за далавери на кмета на ГЕРБ в Септември, както и пробива в системата БАЦИС, който ръководещите под паника покриха, само че който също е доказателство за корупция и далавери във финансовата сфера ", напомни още Нинова.

По думите й от през вчерашния ден България се тресе от " нов извънредно нахален случай на задкулисие и ослепителен облик на паралелната страна, който визира националната сигурност и ориста на 2 млн. българи – продажбата на ЧЕЗ ".

Корнелия Нинова разяснява, че " с цел да избави кожата си, основният провинен Борисов е изгорил следващия бушон – Теменужка Петкова ". Тя съобщи, че Българска социалистическа партия няма да спре до тук, а ще желае чуване на КЕВР и Комисия за защита на конкуренцията, ще потърси и купувача по договорката.

" Това е обликът на България в първите два месеца от председателството. Вместо да ни наложи като водач с визия за бъдещето на Европейски Съюз, държавното управление на Борисов даде учредения редица авторитетни европейски издания да ни жигосат обществено като най-корумпираната и бедна страна в Европа ", сподели още Корнелия Нинова. Тя напомни, че не са закъснели, къде по-дипломатично, къде по-директно, отводите за приемането ни в Шенген и чакалнята на еврозоната- всички поради корупция в България. " Ето по този начин, Борисов и държавното управление му опропастиха и този късмет за България. От жители за европейско развиване на България, ГЕРБ се трансфораха в партията, която ни отдалечава от европейската вероятност на страната ", безапелационна бе Корнелия Нинова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР