Безспорно най-драматичният финал до момента на тазгодишното издание на бе

...
Безспорно най-драматичният финал до момента на тазгодишното издание на бе
Коментари Харесай

3 сета - 3.43 часа! В края на финал на АО потрябва инвалидна количка

Безспорно най-драматичният край досега на тазгодишното издание на бе при юношите. Там първият подложен Бруно Кузухара завоюва трофея след триумф в три сета над четвъртия Якуб Меншик. Американският играч, роден в Бразилия, надви над чеха със 7:6(4), 6:7(6), 7:5 след 3 часа и 43 минути на корта.
Гладиаторската борба, траяла толкоз дълго, значително бе решена от физическото положение на Кузухара. Неговият противник бе малтретиран съществено от крампи в края на срещата, а повратният миг пристигна при 5:6 и 15:30 в интерес на Кузухара, когато Меншик сервираше за трети следващ тайбрек.

Това разиграване продължи цели 33 удара и даже бе извоювано от чеха (можете да го видите по-долу в материала), само че незабавно, откакто завоюва точката, той се строполи на земята, като бе дал и последната си капка сила, която колкото да изцеди.
Точно в предходния гейм пък Кузухара се измъкна от доста комплицирана обстановка, откакто избави точка за пробив. След упоменатото маратонско разиграване за 30:30 пък Меншик съумя да се изправи и продължи сервирането си при 30:30. За голямо страдание на този превъзходен мач, той завърши с две двойни неточности.

След тях Меншик още веднъж се строполи на земята без никакви сили. Веднага щом стори това за повторно и мачът завърши в интерес на Кузухара, той показва голямо джентълменство и изтича при чеха, с цел да ревизира положението му и да го поздрави.
В последна сметка Меншик даже трябваше да бъде изведе от " Род Лейвър Арена " с инвалидна количка, защото по този начин и не съумя да се изправи. В речта си след срещата пък Кузухара още веднъж сподели великодушие и заля с похвали своя заслужен конкурент.

.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР