Безспорно, най-доброто средство срещу махмурлук е въздържанието от алкохол.Новогодишната нощ

...
Безспорно, най-доброто средство срещу махмурлук е въздържанието от алкохол.Новогодишната нощ
Коментари Харесай

Няколко съвета да нямаме тежък махмурлук

Безспорно, най-хубавото средство против махмурлук е въздържанието от алкохол.

Новогодишната нощ и празниците, които се редят един след различен при започване на януари - Васильовден Ивановден, Йордановден, обаче надали са най-подходящото време да страним от чашката.И какво, въпреки всичко, би трябвало да се направи, с цел да си спестим тежкия махмурлук? Експерти, представени от в. " Дейли експрес ", дават няколко рекомендации:

Не празнувайте на празен корем

Остротата на махмурлука зависи и от типа на признатата храна. Стар е съветът, преди да се отдадем на запой, да си " подложим " с храна, съдържащи мазнини, протеини и въглехидрати. Особено уместно за задачата е аленото месо, защото е богато на витамини от B групата и на аминокиселини.

Набавете си витамини

Масово се счита, че в основата на махмурлука е обезводняването. Според анестезиолога доктор Джейсън Бърк обаче роля играят също оксидативният стрес и възпалителните процеси. В случая на помощ могат да се притекат мултивитамините. Експертът предлага да пийнем сок от нар, преди посегнем към чашката с алкохол.

Не смесвайте питиетата

Различните типове алкохол оказват разнообразни резултати върху пиещите. Поради тази се предлага на пиещите да се придържат към едно и също пиво през цялата нощ.

Избягвайте шампанското

Можете да посрещнете Новата година с глътка шампанско, само че избягвайте пенливото вино като съществена напитка за празника. Смята се, че мехурчетата на шампанското форсират абсорбирането на алкохола, вследствие на което напитката ни опиянява по-бързо.

Пийте повече вода

Приемът на вода (или спортни напитки) сред питиетата ще ни помогне да се предпазим от обезводняване на идващия ден. Въпросните питиета възвръщат бързо течностите и електролитите, до чиято загуба води потреблението на алкохол.

Придържайте се към транспарантни напитки

Прозрачните напитки като джин и водка са за предпочитане пред " нечистите " уиски или ром. Според специалистите уискито със сода може да ни докара по-тежък махмурлук, в сравнение с водката с плодов сок.

Преди да си легнете, преустановете приема на огромни количества вода. Ако откакто сте завършили с купона, ви гони жадност, изпийте единствено една чаша вода - нали не желаете да тичате на шпации до тоалетната, до момента в който опияненият ви организъм неистово се нуждае от оздравителен сън?

Хапнете яйца

Яйцата са изключително ефикасно средство против препиване. Това им свойство се дължи на високите равнища на съдържащата се в тях аминокиселина цистеин.

Цистеинът противодейства на токсичните резултати на ацеталдехида - химикал, пораждащ главоболие, гадене и други неприятни чувства от прекаляването с чашката.


Още по тематиката: общо вести по тематиката: 41 01.01.2019 » Сурвачките - знак на Новата година 01.01.2019 » Как да преборим непотребните килограми след празниците? 01.01.2019 » Първият посетител в дома през новата година би трябвало да носи самун 31.12.2018 » Разкрепостени Снежанки с горещи обещания за Новогодишната нощ 30.12.2018 » Над 400 автомобила и 25 рейса задръстиха граничен пункт " Калотина " 29.12.2018 » Спряха ремонтите по " Тракия " и " Хемус " поради огромното пътуване1 предходна страница [ 1/7 ] идната страница

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар Трябва да се регистрирате, с цел да коментирате тази публикация. Ако към този момент имате регистрация влезте с вашите e-mail и ключова дума.

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от през днешния ден [13] Новини от през вчерашния ден [21] « Януари 2019 година » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР