Безспорно комисията по бюджет и финанси е една от най-важните.

...
Безспорно комисията по бюджет и финанси е една от най-важните.
Коментари Харесай

ИТН: Трябва час по-скоро да бъде приета комисия по бюджет и финанси

Безспорно комисията по бюджет и финанси е една от най-важните. Затова би трябвало час по-скоро да бъдат признати комисиите и да се стартира същинската работа на Народното събрание. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Пламен Данаилов, народен представител от ПГ " ИТН ", по отношение на апела на служебния финансов министър Асен Василев Народното събрание да одобри актуализация на бюджета.

По думите на Данаилов не може да има актуализация на бюджета, без да има призната комисия по бюджет и финанси, без да има определен ръководител, която да прегледа постъпилите актуализации и да консолидира мнението на всички парламентарни групи.

Задължително е да се основат тези комисии, без тях действително Народното събрание съвсем не може да се каже, че действа, разяснява той.

Данаилов уточни, че Има Такъв Народ има подготвеност да показа собствен вид за актуализация и означи, че имат разлики главно в разходната част на бюджета, свързани с пропуски на основни пера, за които би трябвало по думите да бъдат отделени средства.

Той даде образец със средствата за болнични на карантинирани лица. По думите му това е коствало на бюджета на Националния застрахователен институт стотици милиони, а такива разноски в този момент нямало планувани.

" Или чакаме тежка рецесия, както приказва здравният министър, или не чакаме никаква рецесия - както са заложените цифри в актуализацията на бюджета. Сигурно, най-вероятно в бюджета има други спомагателни средства, само че отново ли ще работим с постановления на Министерски съвет за харчене или ще бъде ясно защо отиват парите, които се преразпределят ", уточни депутатът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР