Безспорно голямото откритие на настоящия сезон е 19-годишният Карлос Алкарас,

...
Безспорно голямото откритие на настоящия сезон е 19-годишният Карлос Алкарас,
Коментари Харесай

Горчиво завръщане: Алкарас спечели само три гейма в първия си мач след контузията

Безспорно огромното изобретение на сегашния сезон е 19-годишният Карлос Алкарас, който при започване на годината беше отвън топ 30, а в последна сметка завоюва дебютната си купа от Шлема на тазгодишния US Open и се трансформира в най-младия състезател оглавявал международната класация. Завършекът на 2022-ра обаче не беше толкоз желан за младежа, откакто той раздра коремен мускул по време на четвъртфиналния си дуел от Мастърса в Париж против Холгер Руне и се оказа, че Алкарас ще има потребност от шест седмици за възобновяване, което му лиши опцията да взе участие във финалите на ATP.

Изглежда въпреки всичко най-лошото към този момент е зад тила на испанеца и през този уикенд можехме да го следим на демонстративния шампионат Mubadala Tennis World Championship. За страдание на тенис почитателите в Абу Даби, то лидерът в класацията на ATP очевидно изглеждаше недобра възобновен от контузията си и Андрей Рубльов не му остави никакви шансове в срещата посред им, надделявайки с безапелационното 6:2 6:1 за единствено 59 минути игра.

По този метод руснакът откри място в разногласието за трофея на надпреварата, където ще се изправи против Стефанос Циципас, който напълно неотдавна спечелили по време на ATP финалите в Торино, а след това Циципас съобщи по какъв начин Рубльов е извънредно монотонен състезател и е съумял да го победи благодарение на двете си единствени оръжия в играта - форхенд и сервис.

Осмият в света стартира по ослепителен метод дуела и незабавно се откъсна с пробив напред, до момента в който Алкарас очевидно се придвижваше надалеч по-неуверено от нормалното по корта и това даваше отражение върху резултата. Шампионът от Ню Йорк се опитваше да взема решение нещата съвсем незабавно след началото на разиграването и съумя да влезе в серия от уинъри, единствено че Рубльов отрази точка за рибрейк и усили преднината си до 4:1 в своя изгода.

Оттам насетне ибериецът беше изцяло беззащитен в хода на срещата и само съумя да завоюва на още два пъти подаването си, само че нямаше никакъв отговор за необикновено офанзивните дейности на своя конкурент и изцяло справедливо по-нискокласираният тенисист се поздрави с триумфа в мача.

Excellent!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР