Безспорно едно от най-големите предизвикателства, пред които беше изправен бизнесът

...
Безспорно едно от най-големите предизвикателства, пред които беше изправен бизнесът
Коментари Харесай

Смелостта да продължиш, както преди

Безспорно едно от най-големите провокации, пред които беше изправен бизнесът през последните месеци, а и към момента е, се оказа опцията да резервира хората си с грижа и внимание към тяхното здраве, психическо положение и предпочитание за работа и развиване. На някои места съумяват да вършат това със смелата поръчка, че подадената ръка към всеки чиновник и сътрудник не е за здрависване на разлъка, а с цел да могат всички дружно да се заловен по-здраво и да имат с кого да преминат през компликациите. Със запазването на всичките си близо 900 чиновници в актуалната обстановка наподобява, че „ Дунарит “ АД е тъкмо от тези места.

Инж. Петър Петров, изпълнителен шеф на „ Дунарит “ АД: 

Мечтая да поддържам връзка със свободни, усмихнати хора, които гледат в една посока

- Какво се случва с компанията през първата половина на 2020 година и по какъв начин се отрази на работата и резултатите ви въвеждането на изключителното състояние?

- Първото тримесечие беше по-добро от съответния интервал на 2019 година Така се обрисува и полугодието. Извънредното състояние, или по-скоро информацията, която ни заля от централните медии, провокира терзания у някои сътрудници. Направихме нужното, с цел да осъществим предписанията на здравните органи, част от сътрудниците се възползваха от правото си на заплатен годишен отпуск. След първия месец животът ни в огромна степен се възстановява.

- Какви бяха най-важните решения, които взехте във връзка с хората в „ Дунарит “, след оповестяването на пандемията?

- Най-важното решение и обръщение беше: „ Ще преминем през това дружно и никой няма да пострада “.

- А запазихте ли всички хора на работните им места и при какви условия?

- Да, без смяна на трудовите контракти. Осигурихме опция на майките с дребни деца да се грижат за тях. Аргументът е един: „ Дунарит “ е жив с помощта на хората, които работят в сдружението. С множеството сътрудници сме минали през какво ли не и няма по какъв начин в тези условия да реша да подхваща нещо за тяхна сметка.

- Как се трансформира компанията в софтуерно отношение?

- Стараем се малко по малко да вървим напред. Наскоро сполучливо приключихме план по Oперативна стратегия „ Конкурентоспособност “. Въведохме в употреба ново съоръжение за към 3 млн. лева Стремим се всяка година да пускаме на пазара най-малко по един нов за нас артикул и съумяваме. Не се отхвърляме от нови хора, които желаят да работят при нас.

- Какви са проектите на „ Дунарит “ във връзка с общността и какви са плановете ви, свързани със обществената отговорност?

- Трудно е да се отговори на сходен въпрос, тъй като думите и изразите се трансфораха в клишета и изгубиха смисъл. Стремим се с сътрудниците всеки, който е пристигнал при нас без значение от първичните аргументи, да желае да остане и да е част от нашата общественост. Договорите ни с изпитателен период се подписват в интерес на двете страни и това е закон за мен. Мечтая да поддържам връзка със свободни, усмихнати хора, които гледат в една посока и са удовлетворени от постигнатите общи резултати. А по-конкретно, в миналото към „ Дунарит “ е функционирала детска градина. Последните месеци се замисляме дали не е пристигнало времето да я възстановим.

***

Пламен Петков, началник на индустриален завод: Работим със успокоение и мотивация
dunarit_plamen.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР