Безспорно един от икономическите сектори, който бележи осезаемо развитие през

...
Безспорно един от икономическите сектори, който бележи осезаемо развитие през
Коментари Харесай

Ритейл секторът – положителни перспективи и добри отправни точки за развитие

Безспорно един от икономическите браншове, който бележи осезаемо развиване през последното десетилетие, е този на ритейла. С приемането на страната ни в Европейския съюз през 2007 година се реализира смяна в икономическата обстановка, която даде опция българските представители на бранша да извърнат взор на Запад, а огромни задгранични играчи да отворят пазарите си за страната ни и да разкрият свои представителства тук.

„ Очакванията за интервала 2019-2023 година са българският ритейл бранш да бележи растеж в редица индикатори “, съгласно профилиран отчет, направен от EUROMONITOR INTERNATIONAL. Сред знаците са възходящият пазар на дребно, развиващият се интернет ритейл и цифровите решения.

Съгласно изследването през обсъждания 4-годишен интервал, при опазване на актуалните стопански трендове, пазарът на дребно ще бележи непрекъснат и пореден растеж. Ако през 2018 година той е възлизал на към 23 милиарда лева, то упованията са през 2023 година пазарът да доближи 28 милиарда лева През 2007 година, когато страната ни е призната в Европейски Съюз, секторът е възлизал на 15 милиарда лева Това значи, че при актуалните стопански условия през 2023 година секторът ще означи близо 80% растеж по отношение на годината на влизането ни в европейското бизнес семейство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР