Безспорно е, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун напълно контролира положението

...
Безспорно е, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун напълно контролира положението
Коментари Харесай

Северна Корея издига статута на Ким като държавник от глобален мащаб

Безспорно е, че севернокорейският водач Ким Чен-ун изцяло управлява ситуацията в своята страна. Но една неотдавнашна смяна на метода, по който той официално е показан в севернокорейската конституция, може още повече да укрепи дипломатическите му позиции при все по-уверените му стъпки на интернационалната сцена и в договарянията по отношение на неговите мощни оръжейни стратегии.

Независимо от поредицата от невиждани против на върха сред Ким и международните сили, които го обкръжават, изходът от тази дипломация с извънредно значение е под огромен въпрос, имайки поради сегашната задънена улица с договарянията за нуклеарно разоръжаване и новата поредност от оръжейни опити през последните седмици.

Северна Корея разгласи в петък, че нейният парламент се привиква на втора сесия за тази година на 29 август. Това става след седмици на интензивни севернокорейски оръжейни проби и враждебни изказвания по отношение на американско-южнокорейските военни учения и бавния ритъм на нуклеарните договаряния със Съединени американски щати.

Ким сподели, че ще търси " нов метод ", в случай че Вашингтон не промени твърдата си позиция по отношение на някакво облекчение на глобите до края на годината, въпреки специалистите да се съмняват, че той изцяло ще се откаже от дипломацията и от мъчно извоювания статут на общественик от световен мащаб.

Президентът Доналд Тръмп сподели в събота, че Ким му е написал " красиво " 3-странично писмо, в което изразил предпочитание за нова среща за " започване на договаряния ", откакто американско-южнокорейските военни учения приключат, а също по този начин се извинил за поредицата от опити с ракети с дребен обхват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР