Безспорно е, че лято 2023 г. е лятото на Барби.

...
Безспорно е, че лято 2023 г. е лятото на Барби.
Коментари Харесай

От момиче на повикване до идол на децата: 8 скандала, които Барби предизвика през годините

Безспорно е, че лято 2023 година е лятото на Барби. Докато филмът с Марго Роби и Райън Гослинг чупи върхове в боксофиса и цялостни киносалоните в България и по света, розовото, блясъкът и наивният оптимизъм на обичаната на няколко генерации кукла са на всички места.

Вече стана ясно, че амбициозният и необятно рекламиран план на режисьорката Грета Гъруиг и производителя на куклите, компанията Mattel, не е просто сладникаво лятно прекарване, а филм със съществени послания към дамите и обществото.

А, до момента в който майките към момента се питат дали „ Барби “ е задоволително детски филм, а киноманите се чудят дали ще засенчи шедьовъра на Кристофър Нолан „ Опенхаймер “, ние взехме решение да се разровим в предишното на Барби. А то е малко по-тъмно от тена на Кен и не толкоз блестящо, колкото косата на Барби.
                             

Самото основаване на куклата стартира със скандал и правосъден развой, а въпросите по отношение на това какъв стандарт за хубост постанова тя и на какво учи дребните девойки , не стопират от години. И макар че Mattel са съумели да основат доста сполучливи и страхотни кукли през годините, има и моменти, когато са провокирали отвращение, неразбиране и даже следствие на ФБР със своите артикули.

Днес в галерията събрахме 10 момента от биографията на куклата Барби, които са много противоречиви и даже скандални:
 8 абсурда, които куклата Барби провокира през годините  8 абсурда, които куклата Барби провокира през годините  8 абсурда, които куклата Барби провокира през годините  8 абсурда, които куклата Барби провокира през годините
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР