Безспорно е – съвремието изисква все повече от всички нас

...
Безспорно е – съвремието изисква все повече от всички нас
Коментари Харесай

Сколиозата и гръбначните заболявания – лечение и облекчение в болници МЕМОРИАЛ Истанбул

Безспорно е – съвремието изисква от ден на ден от всички нас и ни лимитира от ден на ден по отношение на естествения темп, което провокира поява и разпространяване на немислими в предишното заболявания.
Един от бичовете на нашето време е застоелият метод на живот. Часове и часове, дни и седмици наред мнозина прекарват пред екрана, до момента в който работят и се забавляват. Заради неведнъж неправилната стойка при седене се появяват и проблемите в гърба.
Към днешна дата сколиозата става все по-сериозен проблем и в международен мащаб. Само в Съединени американски щати 2-3 % от популацията е с такава диагноза, а 30 000 деца имат потребност от промяна на гръбначния дирек чрез помощни средства. Юни месец, освен това всяка година, е отдаден на предварителната защита от сколиоза – освен това в интернационален мащаб. Конкретно, 27 юни е Денят за предварителна защита от сколиоза.
По създание, сколиозата съставлява деформиране на гръбначия дирек. Симптомите му са забележими – върхът на едното рамо да е очевидно по-високо ситуиран от другото при изправена стойка, главата да не наподобява в средата на тялото, даже усложнение в дишането поради лимитираното пространство за белите дробове заради гръбначно деформиране.
В Центъра за гръбначни болести на лечебни заведения " МЕМОРИАЛ ", Истанбул се прави сполучливо диагностициране и лекуване на всички болести на гръбначния дирек при деца и възрастни.
Сколиоза, кифоза (прегърбване), дискова херния на врата, дискова херния, възпаления и тумори на гръбначния дирек и гръбначния мозък, болки в кръста и врата се лекуват с мултидисциплинарен метод, благодарение на софтуерно съоръжение и се правят от умел лекарски екип. Д-р Салим Шентюрк от Центъра за гръбначни болести на болница " Мемориал Бахчелиевлер " дава информация за особеностите на центъра и болесттите, които се лекуват в него.
С помощта на мултидисциплинарните подходи от взаимната колаборация сред експертите за лекуване на гръбначни болести и самостоятелните стратегии за лекуване след общото решение на съвета, Центърът обезпечава навременно диагностиране и модерно лекуване на разнообразни типове болести на гръбначния дирек. Освен най-честите болести, в Центъра се преглеждат в детайли и клинично недиагностицирани или редки проблеми с гръбначния дирек. Оперативното лекуване изключително в детска възраст се възнамерява съгласно анатомичните структури на девойките и момчетата, и се организира, като се вземат поради качеството им на живот при зрелост.
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАШИЯ ЦЕНТЪР?

Много е значима опцията, която имате, а точно – да се възползвате от мнението и опита при установяване на източника на болката, от ранното диагностициране, от интервенционалния метод на лекуване на екипа от експерти. При нужда от хирургическо лекуване, интервенцията ще се извърши от опитни в региона си лекари. Специалисти по физиотерапия и физиотерапевти ще сформират рехабилитационна стратегия (с и без уреди) за Вас. Наред с това ще се възползвате и от поддържания в Центъра за гръбначни болести указател, като курсът на лекуване и последващото наблюдаване на пациентите, резултатите от лекуването, както и физическите им функционалности и качеството на живот, ще се следят точно. В светлината на тези обстоятелства, ние предоставяме най–ефективните способи.
Заболяванията, които се лекуват в нашия център са, както следва:
Сколиоза
Най-често срещаният вид сколиоза (изкривяване на гръбначния стълб) е адолесцентна идиопатична сколиоза. По-често срещано при девойките и причина за още по–голямо деформиране, това заболяване нормално се следи при десетгодишни деца. Симптомите на сколиоза се трансформират съгласно степента на изкривяването. Обикновено се вижда по облеклата, които не стоят по този начин добре, както преди. При деца на родители със сколиоза, следва постоянно да се прави обзор на гърба. За интервенция на адолесцентната идиопатична сколиоза следва да се мисли при групата на болесттите с деформиране над 50%. Решението за решение на казуса със сколиозата се взима, откакто обстоятелствата се преценяват доста деликатно и се организира диалог, при който се осведомят пациентът и неговото фамилията.
Кифоза (изгърбване)
Известна като прегърбване, кифозата или изкривяването на гръбначния дирек, е заобляне в горната част на гръбначния дирек и деформиране напред. Силно изразената кифоза може да аргументи болежка и да понижи функционалността. Лечението зависи от и се трансформира съгласно силата на признаците, продължителността им, както и от тяхното повлияване от медикаментозно лекуване. Ако наред с типовете лекувания като епидурални стероидни инжекции, кифопластика и вертебропластика, се следи сериозна кифоза, в случай че не са се получили резултати от другите лекувания и в случай че недоволствата от болки и уязвимост не престават, оперативното лекуване може да бъде уместно за Вас.
Тумори на гръбначния дирек и гръбначния мозък
Туморите на гръбначния дирек могат да бъдат доброкачествени и злокачествени. Сред доброкачествените са менингиом, неврофибромилишваном. Туморите могат да се срещнат както в гръбначно-мозъчния канал, по този начин и отвън него. При лекуването на този тип тумори нормално е задоволително премахване на тумора. Злокачествените тумори могат да зародят от самата кост или да са метастази от други органи (например, от тумори в белите дробове, гърдите, простатата и дебелото черво). Тези болести са такива, които следва да се лекуват и следят мултидисциплинарно от лекарите. Някои от тези типове тумори са астроцитом, глиобластом, епендимом. При избрани случаи е належащо туморът да се в профил оперативно. При злокачествените тумори е значимо наблюдението да се прави от лекари от разнообразни области.
Счупвания на прешлени
По-голямата част от тези счупвания не изискват хирургическа интервенция.При счупванията, провокирани обаче от контузии с огромна мощ, може да се наложи такава. Голямата мощ на контузията е причина за неустойчивостта и увреждането на счупения прешлен. Кости, отслабнали от остеопороза, може да се счупят и да се появи болежка.
Благодарение на новите техники, благодарение на методите кифопластика и вертебропластика, в костта на болнитеможе да се инжектира цимент. По този метод се обезпечава подсилване на костта и понижаване на болката с минимално влизане.
Стесняване на гръбначния канал. Лечение на тесенканал в шийната област и миелопатия
Прешлените пазят костния мозък и нервите, разрешават ни да стоим накрака и да се навеждаме. Гръбначно-мозъчният канал се стеснява заради изхабяване и амортизиране на вратните прешлени. Възможни са увреждания на нервите към гръбначния дирек и ръцете, свързани с притискането, породени от стеснението на гръбначния канал.
Ако спомагателните неинвазивни лекувания не доведат дорезултат, хирургическият способ може да предотврати по-голямото увреждане на гръбначния мозък.
Дискова херния
Дисковата херния се среща по-често се среща при мъжете, в сравнение с при дамите. Наблюдава се главно при хора на междинна възраст, само че наред с това може да се срещне във всяка възрастова група. Затлъстяването, работата при тежки условия и тютюнопушенето покачват вероятността от заболяване от дискова херния. По-често страдат хора, които имат заболели от дискова херния в фамилията. Лечението на дискова херния следва да се възнамерява според от недоволствата на пациента, резултатите от прегледа и изображенията.
Болка във врата и дискова херния на шията
Особено постоянно се среща при работещи на бюро или пред компютър с глава, наведена напред. Тази болежка понижава до 2-3 дни и изчезва до 1-2 седмици. В избрани интервали се появява като офанзива. Освен това, вратната дискова херния може да е провокирана от недъгавост на шийнитепрешлени, стеснения в гръбначния канал, ревматични болести. Лечението е медикаментозно, с стратегии с извършения, укрепващи шийните мускули, с инжекции или оперативно.
МУЛТИДИСЦИПЛИНАРЕН ПОДХОД И РЕШЕНИЕ НА СЪВЕТА


В някои случаи, при болести на гръбначния дирек се ползва мултидисциплинарен метод – взаимна преценка и работа на експерти от разнообразни отдели, имащи връзка със съответното заболяване. Диагнозата и подобаващото лекуване на всички болести на гръбначния дирек при деца и възрастни в Центъра за гръбначни болести в болница „ Мемориал Бахчелиевлер ” се дефинира с решение взето с консенсус на експертите по Неврохирургия, Ортопедия и травматология, Неврология, Физиотерапия и Рехабилитация, Онкология, Радиология, Психиатрия и Анестезиология.
ИНДИВИДУАЛЕН ПЛАН ЗА ЛЕЧЕНИЕ
С самостоятелен проект за лекуване се ползва лекуването на болести на гръбначния дирек. Поставянето на диагноза става след прегледа на резултатите, снети от анамнезата и физикалния обзор на пациента. В взаимозависимост от недоволствата на пациента, се вършат рентгенови проучвания, въз основата на които се прави оценка положението му. Пациентът се слага под здравно наблюдаване и в сходство със положението му се ползва физикално лекуване и рехабилитация. При съществуване на израстък на гръбначния дирек или спинални тумори се ползва лечебния проект, формиран от взаимното решение на експерти по здравната онкология, радиационна онкология и други
Възможности за лекуване
Центърът по болести на гръбначния дирек в болница „ Мемориал Бахчелиевлер ” предлага разнообразни благоприятни условия на лекуване. Ако не се изисква оперативно лечение; с изключение на приема на лекарства, алгология и физиотерапия, като различно лекуване се предлага носенето на корсет или акупунктура. Някои проблеми в гръбнака, тазобедрената става или коляното могат да бъдат предотвратени единствено посредством хирургична намеса. Освен класическите интервенции, другите благоприятни условия са минимално инвазивни процедури, при които се редуцира лечебния развой, продължителността на хоспитализацията на пациентите, и се обезпечава бързо възвръщане към естественото всекидневие.
За повече информация по отношение на Група Мемориал: [email protected] или www.memorial.com.tr/bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР