Безспорно 2022 г ще остане в съзнанието на всички със

...
Безспорно 2022 г ще остане в съзнанието на всички със
Коментари Харесай

Николай Младенов: Международните институции показаха, че не са достатъчно ефективни

Безспорно 2022 г ще остане в съзнанието на всички със почналата в Украйна война. Много рецесии обаче стигнаха своя пик и преди още да сме излязли от рецесията с коронавирус, върху нас се струпа и геополитическата рецесия. Това е и годината, в която напредъкът с изкуственият разсъдък доближи нечувани размери. Международните институции демонстрираха, че може би не са толкоз ефикасни колкото до момента. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният специфичен делегат на Организация на обединените нации за Близкия изток Николай Младенов.

По думите му би трябвало да стартира сериозен диалог по какъв начин действат световните интернационалните институции. Ако погледнем полемиките за климатичните промени, регламентирането на интернет, искуствения разсъдък. Институциите не могат да реализират нужните решения в сегашната обстановка.

" В Европейски Съюз виждаме, че нещата също стартират леко да се разпадат, водени от националните ползи. Един от изводите, които Европа би трябвало да си направи в тази обстановка е, че светът, както ние си го представяхме до момента, наподобява по много по-различен метод ", съобщи Младенов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР