Безспорен успех за България“ - така нарече отпуснатите 2,7 млрд.

...
Безспорен успех за България“ - така нарече отпуснатите 2,7 млрд.
Коментари Харесай

Пеканов определи първото плащане по Плана за възстановяване като „безспорен успех за България“


„ Безспорен триумф за България “ - по този начин назова отпуснатите 2,7 милиарда лева по Плана за възобновяване и резистентност служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Страната ни е получила 23% от общата сума от 12 милиарда лв. по Плана. Парите се чакат до три седмици, а страната към този момент стартира работа по втория транш, който е и най-сложният.

За да получим идващото заплащане, би трябвало да изпълним 66 стъпки и промени, като 22-е от тях са законодателни.

Положителната оценка на България е придвижена рекордно бързо, разгласи кабинетът. Милиардите се забавиха поради социална поръчка на Министерство на вътрешните работи за възобновяване информационната система сред структури като аления кръст, телефон 112 и всички общини.

" Тя приключи сполучливо, с което покрихме и последното условие за първото заплащане “, съобщи вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Системата се споделя ТЕТРА и коства 110 млн. лева

„ Това в действителност е кръвният поток, артериите на страната ни, с цел да се снабдят те до всяка една част би трябвало да работи системата ТЕТРА. Към нея ще има и хибридни телефони, смарт телефони към 700 бройки, които ще бъдат свързани с актуалната ТЕТРА система и ще могат да си приказват към този момент по по-модерен метод “, изясни зам.-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър.

Окончателното утвърждение следва до три седмици, когато стартира борбата за втория транш.

„ Второто заплащане е може би най-трудното по целия План за възобновяване и резистентност. то ще включва 66 ограничения. 22 от тях изискват законодателни промени. Другите 44 са смяна в актове и действия на изпълнителната власт “, добави Пеканов.

Той заключи, че всички закони с изключение на един за енергетиката са входирани в Народното събрание и топката е в депутатите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР