Безсмъртен стих на Христо Ботев прозвуча пред паметника му в

...
Безсмъртен стих на Христо Ботев прозвуча пред паметника му в
Коментари Харесай

Безсмъртен стих на Ботев прозвуча пред паметника му преди поднасянето на венци и цветя за 175-тата годишнина от рождението на поета

Безсмъртен стих на Христо Ботев прозвуча пред паметника му в Градския парк преди поднасянето на венци и цветя за 175-тата годишнина от рождението на поета. Главният специалист в отдел „ Култура, религиозни действия и юношески действия “ в Община Разград Цветана Бенонова показа строфата от баладата „ Хаджи Димитър “:

„ Тоз, който падне в пердах за независимост,
той не умира: него жалеят
земя и небо, звяр и природа
и артисти песни за него пеят… “

Бенонова напомни величието на подвига на Ботев, както и ярката следа, оставена от него в българската литература.

Първи венец пред паметника сервираха представители на образователното заведение в Разград, което носи името на великия стихотворец, публицист, журналист и бунтовник – СУ “Христо Ботев “-Разград. След тях цветя сервираха и връстниците им от ОУ “Васил Левски “.

От името на Община Разград и Общински съвет-Разград венец сервираха заместник-кметът Добрин Добрев и ръководителят на Общинския съвет Стоян Ненчев. Венци и цветя бяха сервираха още: от името на народния представител от ГЕРБ-СДС Гюнай Хюсмен, от името на народния представител от Демократична България Ивайло Мирчев и на общинските съветници от Демократична България, от Областния шеф на Област Разград Драгомир Златев, от Общински съвет на Българска социалистическа партия и общински съветници от Българска социалистическа партия, от Групата общински съветници от Политическа партия ГЕРБ, от Групата общински съветници от ЗНС, от екипа на „ Продължаваме Промяната “-Разград, от Военно окръжие-Разград, от Капански ансамбъл-Разград, Регионална библиотека „ Проф. Боян Пенев “, Театрално-музикален център-Разград, Областен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса. Цветя бяха поднесени от заместник-кметовете на Община Разград Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Хабибе Расим, както и от секретаря на Община Разград Нели Добрева и от признателни жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР