Безсимптомни носители на вируса, чрез числото 4, по което трябва

...
Безсимптомни носители на вируса, чрез числото 4, по което трябва
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Заплашват ме заради моите изчисления

Безсимптомни носители на вируса, посредством цифрата 4, по което би трябвало да се умножава броят на записаните случаи. Това разяснява пред БНР математикът проф. Николай Витанов, който беше част от Националния действен щаб (НОЩ).

" Сега обаче хората без признаци не се записват. Те са 30 на 100 по-малко от действителния брой. Така че, в този момент се взема поради цифрата на записаните, / които са 2/3 от действителните случаи /, умножавате го по 4, с цел да получите визия какъв брой индивида се срещат с вируса действително за деня. Ако в петък са били 1800 души регистрирани, това са 2/3 и плюс 900 стават 2700 души, умножаваме по 4 и по този начин получаваме 10 хиляди души, които действително в петък са се срещнали с ковид ", разясни той.

По думите на математика общият брой на вирусоносителите е още по-голям. Витанов разяснява, че този брой се трансформира. Така към тези, които към този момент са преболедували и изгубили имунитет, би трябвало да прибавим и ваксинираните.

" Така излиза наяве, че към 2 милиона и 200 хиляди души у нас имат отбрана против COVID-19 сега - това е така наречен щит против вируса. Което е извънредно незадоволително. А това число и ще понижава, надалеч сме от груповия имунитет, още повече, че имунизацията не е задоволително интензивна ", безапелационен е Витанов.

Пред Националното радио експертът призна, че е заплашван за мнението си по отношение на ковид.

" Заплашват ме поради моите калкулации. Аз схващам това като обикновено. Направих статистика какъв брой индивида не поддържат ограниченията от март 2020 до момента - това са 24,3 на 100 - почти 1/4. Според мен вторичният пик на четвъртата вълна ще е през началото октомври и по тази причина има действителни аргументи. Притеснявам се по какъв начин ще се лекуват хората тогава у дома, с цел да не се натоварва здравната система ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР