Безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в

...
Безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в
Коментари Харесай

Президентът: Безсилието на управляващите да решат тежките проблеми се изражда в паническо търсене на враг


Безсилието на ръководещите да се оправят с тежките проблеми в страната и цялостният неуспех на държавното управление в стратегически за европейското ни развиване цели се изражда в паническо търсене на зложелател и в предишното, и в актуалното, тъй че хората да се опълчват непрестанно един на различен и да не могат да се обединят в търсене на отговорност за проблемите и неуспехите през днешния ден. Това съобщи пред публицисти в Пловдив президентът Румен Радев.

Влизането в Шенген и Еврозоната, отпадането на европейския мониторинг за върховенството на закона у нас, както и привличането на задгранични вложители са измежду стратегическите цели, в които ръководещите се провалят, безапелационен е президентът. В отговор на въпрос за вчерашните процесуално-следствени дейности за шпионаж в интерес на непозната страна президентът съобщи още, че това е „ извънредно тежко обвиняване " и в случай че от следствието не показват неоспорими обстоятелства, „ ще остане подозрението, че български институции са използвани в режисиран вътрешнополитически сюжет ". „ Очаквам в действителност безапелационни доказателства, че българската външна политика не се е трансформирала в пленник на вътрешнопартийни ползи и обслужваща ползите на ръководещите ", съобщи президентът.

„ Според мен здравият разсъдък явно напуща българското политическо пространство и изключително ръководещите ", съобщи Румен Радев в отговор на въпрос дали е офанзива против президентската институция разпитът на социолога Живко Георгиев - член на Стратегическия съвет при президента, за извършено от него социологическо изследване преди президентските избори. По думите на Румен Радев, част от изказванията по отношение на Живко Георгиев, свързани с разпитите, са неуместни и нелепи. „ Аз съм определен с гласовете на 2 млн. българи и сходни изказвания и клевети са засегнатост най-много към тези хора ", съобщи Румен Радев.

Президентът дефинира като значим ресорът „ Иновации и юноша ", който се планува България да получи в новосформираната Европейска комисия. „ Не измервам ресорите с това какъв финансов размер от средства съдържат и какъв брой ще разпределяме. Европа има упоритостта да бъде водещ фактор на международната сцена и това е залегнало във всички стратегически европейски документи. Това не може да се получи без нововъведения и без дейното присъединяване и работа с младежта на Европа ", съобщи президентът.

Държавният глава беше в Пловдив за откриването на португалски капиталов план.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР