Безсънието, което продължава по-малко от три месеца, се нарича хронично.

...
Безсънието, което продължава по-малко от три месеца, се нарича хронично.
Коментари Харесай

Тези неща ви пречат да спите добре

Безсънието, което продължава по-малко от три месеца, се назовава хронично. И нормално аргументите за това са ясни: тъга, стресова обстановка на работното място, болест и други
Обикновено сходно бодърствуване минава единствено по себе си и спазването на хигиената на съня форсира този развой.
По опция е по-добре да не си помагате с каквито и да било медикаменти и просто го изчакайте. Лекарствата освен имат странични резултати, само че също по този начин могат да нарушат режима на сън, което не е потребно.
Не ядете преди лягане и не си позволявате кафе или чай преди лягане, само че все пак не спите добре?
За това би трябвало да преразгледате листата с храни, които най-често ядете. Може би повода е в някои от тях!
От каква храна би трябвало да се откажете за по-добър сън?
1. Тъмен шоколад.
Въпреки всичките си потребни свойства, тъмният шоколад ускорява сърдечния темп - това не ни разрешава да спим умерено.
2. Червено месо.
Протеинът, който се съдържа, лишава доста време за асимилиране. Месото би трябвало да се яде най-малко 3 часа преди лягане.
3. Пикантни храни.
Провокира киселини, което може да докара до разтревожен сън.
4. Цветни зеленчуци.
По-специално, приказваме за целина, броколи и домати. Тези храни са здравословни сами по себе си и съдържат доста фитонутриенти, само че в това време разсънват мозъчната интензивност и също по този начин съдържат фибри, които постепенно се усвояват.
В резултат на това тялото ни, вместо да спи, се занимава с тяхното асимилиране. Прегледайте проекта си за вечерно хранене, с цел да сте сигурни, че той не включва изброените нагоре храни - въпреки всичко здравословният сън е толкоз значим!
Той освен ни държи дейни през целия ден, само че има и много невероятни изгоди за здравето.
4. Кофеин
Избягвайте да пиете кофеин (т.е. кафе, енергийни питиета и т.н.) след обяд. Това освен усложнява заспиването, само че и ни пречи да реализираме бездънен сън.
5. Шум
Ако имате строителна площадка или автомагистрала извън до дома ви, единственото избавление по време на сън, като се изключи прозореца с двоен стъклопакет, са тапите за уши.
6. Пушене
Пушенето преди лягане е сигурен знак към бодърствуване и фалшив сън. Ето за какво е по-добре да се въздържате от използването на никотин вечер.
7. Топлина
През нощта телесната температура спада и е по-добре да се охлаждаме по-лесно. Можете да експериментирате с температурата на въздуха, само че е целесъобразно да не излизате отвън диапазона 16-19 ° C. В същото време, несъмнено, треперенето от студа също не е доста потребно.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР