Безсънието е един от най-големите врагове на съвременния човек. То

...
Безсънието е един от най-големите врагове на съвременния човек. То
Коментари Харесай

Искате да заспите бързо? Никога не правете тези 5 неща преди лягане

Безсънието е един от най-големите врагове на актуалния човек. То обаче не всеки път се дължи на здравословни проблеми. Определени вечерни привички постоянно се отразяват отрицателно на качеството на съня, показва BrightSide. Например…

1. Пушене

Знаете ли, че никотинът също има подтикващ резултат върху вашето тяло? Той ускорява  сърдечния темп, покачва кръвното налягане и мозъчната интензивност. Ето за какво не е добра концепция да пушите преди лягане. Разбира се, в идеалния вид ще откажете цигарите напълно, само че в случай че въпреки всичко не можете, дано последният ви „ фас “ да е минимум 2 часа преди лягане.

2. Трениране

Физическата интензивност ни освобождава от напрежението и оказва позитивен резултат върху съня, единствено в случай че се практикува 3-4 часа преди лягане (дори 6 съгласно някои специалисти).

3. Пиене на огромно количество вода

Чаша вода преди сън е добре за тялото. Твърде многото течности обаче ще ви накарат да ходите до тоалетната измежду нощ.

4. Използване на електронни устройства

Оставете преносимия компютър и телефона настрани най-малко 30 мин. преди лягане. Иначе натоварвате доста очите и мозъка си.

5. Много парещ душ

Погрешна е визията, че горещият душ или вана ни оказва помощ да заспим. Всъщност това, което оказва помощ, е разликата в температурите. Ако се чувствате прекомерно енергични, си вземете леден душ или най-малко да е единствено топъл. Горещият душ е нездравословен и за кожата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР