Безсъние, неразкрити сърдечни проблеми или диабет... Това са само част

...
Безсъние, неразкрити сърдечни проблеми или диабет... Това са само част
Коментари Харесай

6 причини за сънливост и умора

Безсъние, неразкрити сърдечни проблеми или диабет... Това са единствено част от аргументите да се чувствате по-често сънливи, изтощени и да имате желанието да си поспите. На какво друго би трябвало да обърнете внимание?

Получавате по-малко калории

Ако постоянно пропускате хранения или спазвате диета, която изключва значими групи храни, то това може да се отрази на енергийните ви равнища и да ви направи по-сънливи. В композиция със стрес и натоварване, спадат равнищата на кръвната захар, а тялото ви има дефицит на сила.

Недостатъчна физическа интензивност

Заседналият метод на живот също може да провокира унесеност, отмалялост. Колкото по-малко се движите, толкоз повече ще ви се желае да спите.

Поддържате наднормено тегло

Наднорменото тегло и изключително затлъстяването може да аргументи несъразмерна унесеност. Това е по този начин, тъй като мускулите, сърдечносъдовата и други системи, се постанова да работят изключително, с цел да обезпечат на всяка клетка О2 и хранителни субстанции. Освен това, към органите се натрупва по този начин наречената висцерална лой, която в допълнение нарушава функционалността на органите. При затлъстелите хора, равнищата на кръвната захар и инсулина са високи, което също способства и за умората им.

Хроничен стрес

В положение на изострен стрес тялото минава в режим, в който равнищата на хормоните адреналин и кортизол се усилват, приливът на кръв към мускулите се усилва, тялото се приготвя за оцеляване. Но непрекъснатият стрес изтощава тялото, вследствие на което страдаме от главоболие, мускулни болки, отмалялост, в това число унесеност денем.

Страдате от меланхолия

Депресията може да бъде извънредно сложна за различаване. Понякога хората, които страдат от нея, могат да се държат напълно обикновено. Прекалената отмалялост, предпочитание да прекараме повече време в леглото, унесеност, са признаци на меланхолия.

Дефицит на някои витамини или минерали

Ако постоянно се чувствате изтощени и ви се спи, доста е евентуално да не ви доближават някои значими хранителни детайли като витамин D или В12, желязо, магнезий или калий. Тези витамини и минерали играят значима роля в енергийния метаболизъм. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР