Безредиците започнаха през октомври точно преди прокурорите да обвинят Сали

...
Безредиците започнаха през октомври точно преди прокурорите да обвинят Сали
Коментари Харесай

Защо албанската опозиция разстройва парламента с факли, импровизирани барикади и пожари

Безредиците започнаха през октомври тъкмо преди прокурорите да обвинят Сали Бериша, 79, някогашен министър председател и президент, а в този момент главен водач на дясноцентристката Демократическа партия Партия за корупция в скица за закупуване на земя, която е в развой на правосъдно следствие в столицата Тирана.

Опозиционните парламентаристи постоянно натрупат столове, употребяват факли, палят дребни огньове и даже физически сграбчват микрофоните, когато техните сътрудници социалисти вземат думата.

Управляващите социалисти, водени от премиера Еди Рама, имат 74 от 140-те места в Народното събрание, задоволително, с цел да одобри бюджета за 2024 година с осемминутно гласоподаване и по-късно да затвори сесията.

Опозицията дава обещание да ускори битката си, до момента в който получи правото да основава проверяващи комисии се приема.

Смущението в Народното събрание може да е спънка за по този начин нужните промени в миг, когато Европейският съюз се съгласи да стартира процеса на хармонизиране на албанските закони с тези на Европейски Съюз. Миналата година...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР