Безредиците, обхванали отделни райони на Белгия вече седмица, продължават, съобщават

...
Безредиците, обхванали отделни райони на Белгия вече седмица, продължават, съобщават
Коментари Харесай

Безредиците в Белгия покрай протестите за цените на горивата се задълбочават

Безредиците, обхванали обособени региони на Белгия към този момент седмица, не престават, оповестяват локални медии. Първоначално митингът бе против високите цени на горивата, само че към "жълтите жилетки " се причислиха вандали, търсещи конфликт с полицията.

Снощи при негативни температури протестиращите на барикадите край хранилища за гориво още веднъж са били разпръснати с водни оръдия. От мястото на събитието записи демонстрират подиуми на безсистемно рушене на социална и частна благосъстоятелност.

Протестиращи са хвърляли бутилки със запалителна течност и камъни по коли на полицията и медиите. Отново се оповестява за атакуван ефирен екип. Демонстранти са откраднали товарен автомобил, с който са се пробвали да нанесат вреди по полицейско съоръжение. По-рано тази седмица те съумяха да унищожат две цистерни за зареждане с гориво.

Жители на обхванатите от митингите региони оповестяват, че животът им стартира да става все по-труден. Освен че над 400 бензиностанции са били затворени и няма от кое място да се зареди гориво, магазините за съществени артикули нямат доставяне.

Живеещите покрай складовете за гориво биват пропускани през барикадите по преценка на протестиращите. Уточнява се, че с преимущество минават фамилии с дребни деца и коли за спешна помощ.

Полицията е съумяла да задържи в последните часове няколко десетки вандали, оповестява се за конфискувани коли на участници в митинга. От записите на размириците от последната нощ се чуват възгласи, познати от нормалното държание на футболни агитки, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР