Безредиците и насилието в САЩ, които продължават повече от седмица

...
Безредиците и насилието в САЩ, които продължават повече от седмица
Коментари Харесай

Гардиън: Борбата с расизма изисква повече от хаштагове

Безредиците и насилието в Съединени американски щати, които не престават повече от седмица след гибелта на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест в град Минеаполис, остават централна коментарна тематика в задграничния щемпел.

Лондонският в. "Гардиън " отбелязва в заглавие на изчерпателен материал, че битката с расизма, умъртвил Джордж Флойд, изисква освен това от хаштагове. Авторът написа, че на всеки няколко години това да си негър се трансформира в застрашителен театър. "Обичайно комплицираната персонална еднаквост става социална. Събитията след гибелта на Флойд наподобява са докоснали нов нерв в обществените медии. Експлозивната поддръжка, обвързвана с живота на чернокожите, значи, че се отваря ново расово разделяне ", счита създателят.

"Но чернокожите стачкуват на терен, рискувайки живота и прехраната си, а белите са най-вече онлайн, където е радикално друго. Солидарността на белите в Америка непроменяемо се приема с огромна доза песимизъм ", отбелязва създателят на "Гардиън ".

"А за белите отвън Америка солидарността е още по-проста, тъй като не би трябвало да се преценяват със личната си роля в ставащото. Не би трябвало да се борят с виновността за това, че чернокожи са оковавани и пръскани с пикантен спрей. Солидарност в отсъствието на непосредственост е ужасно попадение ", показва създателят.

Журналист: В Съединени американски щати има чувство за друго отнасяне, митингите са прочувствени

Друг английски ежедневник - "Дейли телеграф ", разяснява, че колкото по-дълго не престават протестите в Съединени американски щати, толкоз повече гневът на Доналд Тръмп ще съблазнява Америка. "Когато се кандидатираше за президент през 2016 година, Доналд Тръмп постоянно беше сравняван с Ричард Никсън - и двамата обещаваха да възстановят реда и законността. Никсън завоюва изборите през 1968 година в подобен подтекст - митинги и протести в огромните градове, и твърдеше, че приказва от името на "мълчаливо болшинство ", което не е показано от демократите в медиите ", уточни медията.

"Така че, се появява въпросът, в случай че Тръмп следва тактиката на Никсън, ще спечелили ли през ноември. Вероятно, счита създателят, само че има и разлики, защото Никсън се кандидатираше като външен човек, до момента в който Тръмп е настоящият президент и ще му бъде вменяваха виновност за положението на страната, даже огромна част от тази виновност да не е негова. Освен това, Тръмп може да счита себе си за претендент на реда и законността, само че доста гласоподаватели го считат за примитивен източник на хаос ", добави изданието.

"Същевременно, има и чувство, че колкото повече не престават протестите, толкоз повече посланието на Тръмп ще намира отклик. Дори гласоподаватели, симпатизиращи на идеята на протестиращите, може да се оттеглен, виждайки опустошени домове и бизнеси. Повечето от тези протести стават в градове и щати, където ръководят демократите и слабостта на локалната полиция и безсилието на либералите да се се извърнат към по-добродетелните неща в човешката природа, е потресаваща ", заключава създателят на "Телеграф ".

Британският "Индипендънт " акцентира в публицистична публикация, че в този момент, повече от всеки път, Джо Байдън би трябвало да избере цветнокожа жена за собствен вицепрезидент.

Байдън се заяде с Тръмп

Американският в. "Ню Йорк таймс " отпечатва коментарен материал под заглавие "Последното прелъщение на Тръмп ". Той взема мотив от появяването на президента пред епископална черква с Библия в ръка, "в търсене на възвишен мандат, който няма да пристигна ", написа авторката.

Във в. "Вашингтон пост " заглавие на изчерпателен материал гласи: Това, че Тръмп употребява Библията, беше скверно. Той би трябвало да се опита да прочете какво написа в нея.

Тръмп е достигнал етапа на "лудия император " и това наподобява ужасяващо, обобщава в заглавие създател на лондонския "Гардиън ". Той написа, че наподобява нещо от вътрешната страна кара Тръмп да сътвори свое лично кръвопролитие в стила на пекинския площад "Тянанмън ", което да конкурира китайското. Авторът отбелязва, че възхваляващият насилието език, който президентът на Съединени американски щати употребява, допуска тъкмо това. "Ако Тръмп имаше визия кой е Ли Пън, той евентуално щеше да му се възхищава съвсем толкоз, колкото се възхищава и завижда на Владимир Путин ", написа изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР